IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК: Приемането на страните от Западните Балкани в ЕС остава водеща цел

Присъединяването към ЕС не е лесна работа и понякога пред преговорите изникват трудности, заяви говорител

15:22 | 08.12.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Целта за приобщаването на Западните Балкани остава водеща и е подкрепена от всички държави в ЕС, заяви днес говорител на Европейската комисия, цитиран от БТА.

Няма промяна по този въпрос, добави той след вчерашните съобщения, че разширяването на ЕС отпада от дневния ред до края на годината.

"Понякога пред преговорите изникват трудности. Присъединяването към ЕС не е лесна работа", добави говорителят. "Иска се смелост, издържливост и характер, но ще продължим по този път", допълни той.

Говорителят посочи, че ЕК очаква преговорите със Северна Македония и Албания да бъдат насрочени, веднага щом бъдат изпълнени необходимите условия.

Той отбеляза, че засега не е постигнато необходимото единодушие в Съвета на ЕС по въпроса с рамката за преговорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 2
дядя Вова
преди 3 години
ЕК: Приемането на страните от Западните Балкани в ЕС остава водеща цел Не водеща, а военна.Ако трябва да отчитаме интереса на Хегемона.ЕС папка, слушка и мре по малко с овче благоговение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
evtimvz
преди 3 години
Това е един обективен коментар. За съжаление Фрогнюз и Дневник съвсем се изложиха по споровете с РСМ и с тенденциозните си статии само вредят на ДБ. За съжаление тези два вестника се разглеждат като близки до тази политическа формация. Свободно Европа също се излага и публикува едностранчиви статии налагайки пропагандата на РСМ , очеВадно съвпадаща с тази на Сърбия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още