IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Председателят на руската Дума: Зеленски вкарва страната в дългова яма

Според Володин Украйна ще потъне в огромни дългове към САЩ заради очакваната военна помощ

17:14 | 29.04.22 г. 21
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Председателят на долната камара на руския парламент Вячеслав Володин заяви днес, че Украйна ще натрупа огромни задължения към САЩ в стремежа си да се възползва от заемите за оръжия на стойност милиарди долари, предложени от президента на САЩ Джо Байдън, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Байдън вчера поиска от Конгреса 33 милиарда долара за подкрепа на Украйна - драматично увеличаване на американското финансиране на войната с Русия, а украинският президент призова американските законодатели бързо да одобрят това предложение.

Володин, който като председател на долната камара на руския парламент често изразява позицията на Кремъл, обвини САЩ, че се опитват да спечелят от войната, като същевременно вкарат в дългове следващи поколения украинци.

"Програмата лендлийз е стоков заем и то не евтин: много бъдещи поколения украински граждани ще плащат за всичките боеприпаси, оборудване и храна, които САЩ ще предоставят", заяви Володин. Президентът на Украйна Володимир "Зеленски вкарва страната в дългова яма", добави той.

Искането за финансиране на Байдън включва над 20 милиарда долара за оръжия, боеприпаси и друга военна помощ, както и 8,5 милиарда долара директна икономическа помощ за украинското правителство и 3 милиарда долара  хуманитарни помощи.

Вчера Конгресът одобри законодателство в използване на Закона за лендлийза от 1941 г., приет от администрацията на президента Франклин Рузвелт, за да снабдява с оръжия британските сили, сражаващи се срещу нацистка Германия, припомня вестник "Ню Йорк таймс". Това ще позволи на Байдън да даде назаем оръжия на Украйна.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

21
rate up comment 5 rate down comment 0
khao
преди 1 година
и вече над 100 годи страдаме и намаляваме като народ... деня в който света унищожи русия, теябва да е офицален празник у нас! .... и неработен ден, разбира се :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 4 rate down comment 0
khao
преди 1 година
я разкажи кви ресурси са откраднали сащ отнирак, че да се посмеем малко... но виж, вече има видео как *** крадът уктаинско зърно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 4 rate down comment 1
evlogi
преди 1 година
Явно си е струвало а?Предвид нивото на което са те сега, и нивото на тези,които не са имали достъп до този ленд лийз, ами са се оказали в ръчичките на комунистите и Съветския съюз.Очевидно е било добра сделка.И определено много много по-добра от това да окажеш в лагера на Самая Магучая,каквато къса клечка изтеглихме и ние в нашето мило отечество...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 7 rate down comment 1
evlogi
преди 1 година
Да да, личи си, и особено през 1991 ,когато дойде време да се обединяват двете Германии, и се видя коя при кого какво ниво е постигнала.При Кореите разликата е даже по-драматична.Един и същ народ, от едно и съшо изходно положение тръгнали...Гоче, тези теми не са за твоята уста лъжица , френд .Съсредоточи се върху нещо по-семпличко, нещо с киселото зеле например свързано.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 1 rate down comment 3
Achtung
преди 1 година
Великобритания успя след 61 години да погаси ленд лиза даден им от САЩ през ВСВ......https://***.theguardian.com/commentisfree/2006/may/05/secondworldwar.comment
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 6 rate down comment 2
evlogi
преди 1 година
Лендлийза не го мислете.Почти сигурно възстановяването на Украйна ще се случи с конфискувани от руските олигарски фондове.Който чупи,купи, викаше ми баба ми едно време, като ми спираше джобните лятото като строшах нещо из къщата и на село...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 2 rate down comment 5
Gocho
преди 1 година
Е то това това дето го направиха щатите в Германия ,Япония и Корея не е хич за приказване ,но виж ,това което направиха, Германия, Япония ,Корея ,въпреки щатите ,е съвсем друга работа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 6
Gocho
преди 1 година
Може бе може и нефт може и всичко може ,ама на хартия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 5 rate down comment 3
evlogi
преди 1 година
Айде бе?А какво направих Щатите с Федерална Република Германия, с Япония, с Южна Корея,със Западна Европа, с Чили..Май не е като в Беларус или Венецуела..Хич ви няма в логиката тва копейкаджиите..Вината за положението в държави като Ирак е изцяло вътрешна.По същата причина и ние сме на последно място в ЕС-щото сме пълни с петоколонници.Дано сегашната ситуация най-после допринесе да се поочистим ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 6 rate down comment 5
Petar2015
преди 1 година
Ами ще си плащат украинците. Но не само за оръжията - после идва "възстановяването". Те сега имат доста природни богатства. Но за десетина години американците ще ги пресушат (както направиха с Ирак).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още