IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аржентина замразява цените на интернета и телевизията до края на годината

Към момента властите в страната са замразили цените на 2000 потребителски стоки, които също определят като основни

12:06 | 22.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Аржентинските власти замразяват цените на интернета, телевизията и мобилните услуги до края на годината, тъй като това са „основни обществени услуги“, съобщава Bloomberg.

Мярката означава, че разпространителите няма да могат да увеличават цените, без да има предварително одобрение за това от правителството, става ясно от съобщение от петък. Това е удължение на мярката, която е в сила от май и първоначално трябваше да продължи до края на този месец.

Това е и поредният опит на правителството да ограничи ръста на потребителските цени на фона на годишна инфлация от 42% и свиване на икономиката, което допълнително се влоши покрай коронавирусната пандемия. Към момента Аржентина е замразила цените на 2000 потребителски стоки, които също определят като основни.

„Изправяйки се пред ограниченията, които пандемията ни налага, никой не трябва да се лишава от част от дохода си, за да покрива увеличения на цените върху тези услуги“, заяви аржентинският президент Алберто Фернандес в туит в петък. „Гарантираме достъп за всички“, заяви той.

Неговото правителство забрани съкращенията на персонал, удвои обезщетенията и наложи някои валутни ограничения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още