IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световната правителствена среща на върха започна работа днес

Целта на форума тази година е подобряване на живота и благосъстоянието на хората по целия свят

10:04 | 10.02.19 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Световната правителствена среща на върха започна работа днес в Дубай. Целта на тазгодишното седмо издание на срещата е да се подобри животът и благосъстоянието на седемте милиарда души на планетата чрез активен диалог по здравеопазването, енергетиката, образованието, хранителната сигурност и технологиите, заяви пред журналисти в навечерието на форума министърът по правителствените въпроси и бъдещето Мохамад Абдула Ал Гергауи.

Тридневното събитие, на което се очакват над 6000 посетители, ще бъде по-голямо от миналогодишното. В него ще участват представители от 140 страни и 30 международни организации, които ще се включат в 200 панелни сесии и 16 специални форуми, отбеляза министърът, който е председателстващ на срещата на върха.

"Днешният свят е взаимносвързан, постоянно променящ се и под влиянието на фактори, общи за всички правителства. Няма развиващи се и развити страни, а просто над седем милиарда души, търсещи по-добро здраве, по-добро образование, равен достъп до технологиите, справедливо разпределение на храна и енергия, и щастлив и мирен живот", посочи министърът, цитиран от местни медии. Той изтъкна, че срещата на върха се е превърнала в източник за вдъхновение за правителства и граждани с успешните си глобални модели за развитие, в което технологиите и международната търговия играят ключова роля в изграждането на отношения между правителствата и техните граждани за постигане на по-добро бъдеще за човечеството. 

Светът понесе много страдания поради провалите на правителства и тези провали станаха тежко бреме за народите и обществата, заяви Мохамад Ал Гергауи. За да се справят с тези проблеми и да направят промените, необходими за по-добро бъдеще, правителството на ОАЕ и правителствата по света трябва да се фокусират върху ключови въпроси като образованието, здравеопазването и транспорта, отбеляза министърът.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 7 rate down comment 1
pinoccio
преди 5 години
Прав си, но става въпрос не за бедност, а за относителна бедност. И при това генерирано неравенство в световен мащаб относителната бедност възлиза на 95%, защото 5% държат световното богатство. Ако някога бедността се е заключавала в глад и мизерия, сега тя има съвсем други измерения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 9
Sakamano
преди 5 години
Ако погледнем в исторически план, днес въпреки увеличаващото се световно население, благосъстоянието никога не е било по-добро и бедността по-малко. И продължават да се подобряват. Тъй че явно световните икономически и политически лидери все пак са направили нещо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 1
bgMan
преди 5 години
Ако целта е наистина да се подобри живота на 7 милиарда души подобни срещи трябва да се организират не в Дубай а в някои бедни квартали например в Индия, Венецуела или Бразилия.Интересно как хора и организации пристрастени към върховия икономическо-властови статус се представят за загрижени за бедните, ако точно те са в основата на причината за бедното състояние на тези 7 милиарда души.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 3
pinoccio
преди 5 години
Е, това им е - тия работят три дни в годината. За три дни все са ни оправили - само нагонът ги е събрал на този форум.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 3
majnata
преди 5 години
"Целта на форума тази година е подобряване на живота и благосъстоянието на хората по целия свят."Айде пак почваме с вицовете ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още