Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Световната правителствена среща на върха започна работа днес

Целта на форума тази година е подобряване на живота и благосъстоянието на хората по целия свят

Световната правителствена среща на върха започна работа днес

Снимка: Pixabay

Световната правителствена среща на върха започна работа днес в Дубай. Целта на тазгодишното седмо издание на срещата е да се подобри животът и благосъстоянието на седемте милиарда души на планетата чрез активен диалог по здравеопазването, енергетиката, образованието, хранителната сигурност и технологиите, заяви пред журналисти в навечерието на форума министърът по правителствените въпроси и бъдещето Мохамад Абдула Ал Гергауи.

Тридневното събитие, на което се очакват над 6000 посетители, ще бъде по-голямо от миналогодишното. В него ще участват представители от 140 страни и 30 международни организации, които ще се включат в 200 панелни сесии и 16 специални форуми, отбеляза министърът, който е председателстващ на срещата на върха.

"Днешният свят е взаимносвързан, постоянно променящ се и под влиянието на фактори, общи за всички правителства. Няма развиващи се и развити страни, а просто над седем милиарда души, търсещи по-добро здраве, по-добро образование, равен достъп до технологиите, справедливо разпределение на храна и енергия, и щастлив и мирен живот", посочи министърът, цитиран от местни медии. Той изтъкна, че срещата на върха се е превърнала в източник за вдъхновение за правителства и граждани с успешните си глобални модели за развитие, в което технологиите и международната търговия играят ключова роля в изграждането на отношения между правителствата и техните граждани за постигане на по-добро бъдеще за човечеството. 

Светът понесе много страдания поради провалите на правителства и тези провали станаха тежко бреме за народите и обществата, заяви Мохамад Ал Гергауи. За да се справят с тези проблеми и да направят промените, необходими за по-добро бъдеще, правителството на ОАЕ и правителствата по света трябва да се фокусират върху ключови въпроси като образованието, здравеопазването и транспорта, отбеляза министърът.

/БТА/

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (5)

1
 
7
 
5
pinoccio до: Sakamano
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Прав си, но става въпрос не за бедност, а за относителна бедност. И при това генерирано неравенство в световен мащаб относителната бедност възлиза на 95%, защото 5% държат световното богатство. Ако някога бедността се е заключавала в глад и мизерия, сега тя има съвсем други измерения.
9
 
2
 
4
преди 3 месеца
Ако погледнем в исторически план, днес въпреки увеличаващото се световно население, благосъстоянието никога не е било по-добро и бедността по-малко. И продължават да се подобряват. Тъй че явно световните икономически и политически лидери все пак са направили нещо.
1
 
11
 
3
преди 3 месеца
Ако целта е наистина да се подобри живота на 7 милиарда души подобни срещи трябва да се организират не в Дубай а в някои бедни квартали например в Индия, Венецуела или Бразилия.
Интересно как хора и организации пристрастени към върховия икономическо-властови статус се представят за загрижени за бедните, ако точно те са в основата на причината за бедното състояние на тези 7 милиарда души.
3
 
7
 
2
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Е, това им е - тия работят три дни в годината. За три дни все са ни оправили - само нагонът ги е събрал на този форум.
3
 
13
 
1
преди 3 месеца
"Целта на форума тази година е подобряване на живота и благосъстоянието на хората по целия свят."

Айде пак почваме с вицовете ...

Още от Други
Сирил Рамафоса е новият президент на Южна Африка