IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БЕХ увеличи третата си емисия от еврооблигаци до 550 млн. евро

Емисията, емитирана през Ирландската фондова борса, е увеличена със 150 млн. евро

17:03 | 25.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: investor.bg</em></p>

Снимка: investor.bg

„Български Енергиен Холдинг“ (БЕХ) увеличи своята трета емисия еврооблигации, листвана на Ирландската фондова борса (Euronext Dublin), от 400 милиона на 550 милиона евро при годишен лихвен процент в размер на 3,5% и падеж от 7 години, се посочва в официално изявление на държавния холдинг.

В края на юни компанията съобщи за пласирането на третата емисия облигации на борсата в Дъблин. С набраните средства ще бъде изплатена емисията, изтеглена през 2013 година, с която БЕХ плати задължения около АЕЦ "Белене", чиито падеж е през ноември 2018 година, както и за "общи корпоративни цели"..

Това е втората емисия, която дружеството реализира през Ирландската фондова борса. През 2016 година бяха пласирани 5-годишни еврооблигации с годишен лихвен процент в размер на 4,85% и падеж през 2021 година. 

С настоящото увеличение на емисията облигации, БЕХ запазва същите конкурентни ценови условия и срочност, което ще позволи на компанията да разпредели своите лихвени разходи по-ефективно и за по-дълъг период от време, се посочва на нейния сайт.

Постигнатото увеличение на емисията в продължаващи волатилни пазарни условия потвърждава доверието на инвеститорите в БЕХ, както и добрия достъп на компанията до капиталовите пазари, се казва в официалното съобщение на компанията.

С увеличението на емисията облигации, БЕХ е първият корпоративен емитент на пазара от региона на Централна и Източна Европа, считано от 4 юли 2018 година досега.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още