Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Германската промишленост ще отдаде предпочитания на единния пазар

Това посочиха редица икономически ръководители пред сп. "Обзървър" във връзка с последиците за търговските й отношения с Великобритания след Брекзит

Германската промишленост ще отдаде предпочитания на единния пазар

Снимка: Pixabay

Германската промишленост ще придаде приоритетно значение на единния пазар и на стокообмена в ЕС, макар това да има последици за търговските й отношения с Великобритания след Брекзит. Това посочиха редица икономически ръководители в днешния брой на сп. "Обзървър", предаде АФП.

Техните изявление поставят в трудно положение Дейвид Дейвидсън, британския министър, отговарящ за Брекзит, който бе заявил, че германските компании и най-вече автомобилостроителните, щели да окажат натиск върху правителството си, за да запазят търговията си с Великобритания, важен пазар за техния износ. 

Още по темата

"Защитаването на единния пазар, който е основният европейски проект, трябва да бъде приоритетът на Европейския съюз", поясни Дитер Кемпф, председател на Германската федерация на индустриалците /BDI/. "Отговорност на британското правителство е да ограничи щетите /причинени от Брекзит - бел. ред./ и от двете страни на Ламанша", допълни той.

Инго Крамер, президент на Федерацията на работодателите /BDA/, е на мнение, че единството на оставащите 27 страни членки е най-големият приоритет.

Премиерът на Великобритания Тереза Мей иска да извади страната си от единния европейски пазар и от митническия съюз, за да ограничи свободното движение на хора и да изработи нови търговски споразумение с другите страни. Тя бе насърчена в тази насока от президента на САЩ Доналд Тръмп, който заяви вчера, че много скоро ще бъде сключено "много важно" споразумение между Верикобритания и САЩ.

(БТА)

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Европа
Италия се присъедини към страните износителки на газ за първи път