IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция обмисля намаляване на ДДС за заведенията до 13% от настоящите 23%

Повишаването му от правителството на ПАСОК с цел увеличаване на данъчните приходи даде обратен резултат, а само в Атика през 2013 г. са затворени 4000 заведения

14:19 | 26.12.12 г.
Гърция обмисля намаляване на ДДС за заведенията до 13% от настоящите 23%

Гръцкият министър на туризма Олга Кефалояни заяви, че правителството ще се опита да намали данък добавена стойност за ресторантите, кафенетата и баровете на 13% от 23% в момента, съобщи електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini, цитирано от БТА.

Данъкът беше увеличен на 23% от правителството на ПАСОК в рамките на усилията за повишаване на данъчните приходи, но спадът на търсенето доведе до негативни резултати.

Изчислява се, че оборотът в хранителния сектор и кетъринга е намалял с около 40%, а 4000 заведения са затворили в областта Атика само през тази година, което е довело до 30 000 загубени работни места.

По време на предизборната кампания през лятото лидерът на консервативната партия Нова демокрация Андонис Самарас, който е настоящ премиер, обеща да намали ставката на ДДС, начислявана на ресторантите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още