IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lufthansa започна съкращенията в администрацията и мениджмънта

Компанията възнамерява да осъществи естествено намаляване на броя на служителите

15:04 | 07.07.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Германският авиоконцерн Lufthansa, който беше силно засегнат от коронакризата, продължава да посяга към „червения молив“. В администрацията на Lufthansa AG трябва да бъдат съкратени 1000 работни места, обяви авиокомпанията във вторник. Броят на мениджърските длъжности в цялата група трябва да бъде намален с 20 процента.

След намаляването на броя на директорите в Борда на Deutsche Lufthansa AG се очаква и свиване на броя на мениджърите и в дъщерните дружества. Като първа стъпка ще бъде намален броят на членовете на бордовете в Lufthansa Cargo AG, LSG Group и Lufthansa Aviation Training – засега с по една позиция всеки.

След одобрението на акционерите на Lufthansa за многомилиардния държавен спасителен пакет и ангажиментите на правителствата в Австрия и Швейцария, засега финансирането на групата е осигурено, казва Lufthansa. „Въпреки това, пълното погасяване на държавните заеми и депозитите, включително лихвените плащания, ще увеличи допълнително тежестта за компанията през следващите години, което прави устойчивото намаляване на разходите неизбежно и поради тази причина“, допълва превозвачът.

Lufthansa има 22 000 позиции на пълен работен ден

Компанията възнамерява да продължи да избягва съкращения, когато е възможно. Понастоящем Lufthansa преговаря с профсъюзите Verdi и Cockpit за приноса на служителите към икономиите. Профсъюзът Ufo вече сключи споразумение за кабините служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
petyob
преди 3 години
трябва да се започне от най-висшия мениджмънт! Но едва ли ще се съкратят сами тези некадърници ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още