IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мей: Следващите седем дни в процеса по Brexit са решаващи за Великобритания

Британският премиер заяви, че предстоят допълнителни преговори по условията за Brexit в рамките на извънредно заседание на 25 ноември

16:15 | 18.11.18 г.
<p>
	Тереза Мей. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Тереза Мей. Снимка: Архив Ройтерс

Британският премиер Тереза Мей заяви, че следващите седем дни от преговорите по Brexit ще бъдат решаващи за бъдещето на Великобритания, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Следващите седем дни ще бъдат изключително важни за бъдещето на страната, посочи тя днес в интервю за телевизия "Скай нюз".

Мей също така отбеляза, че на Лондон и Брюксел им предстоят допълнителни преговори по условията за Brexit в рамките на извънредно заседание на държавните и правителствените ръководители от ЕС на 25 ноември.

"Все още не е съгласувано всичко, нищо не е съгласувано. Преговорите ще продължават", отбеляза тя.

Мей каза също така, че доколкото знае все още няма достатъчно подкрепа за официалното оспорване на председателския й пост в партията, което да предизвика вот на доверие.

"Доколкото знам, не, няма", каза тя пред "Скай Нюз" в отговор на въпрос дали е достигнат прагът за обявяване на официална надпревара за ръководството на партията.

За да започне такава процедура 48 депутати от нейната Консервативна партия трябва да внесат писмо до председателя на комисията, отговаряща за надпреварата за председателството на партията.

Бившият министър за Brexit Доминик Рааб критикува Мей за липсата на воля и решителност в преговорите с ЕС за Brexit, допълва Асошиейтед прес.

Рааб, който подаде оставка в четвъртък, намекна, че Мей не е успяла да се противопостави на агресивното поведение на представителите на ЕС.

"Ако не можем да приключим споразумението с разумни условия, трябва да сме много честни със страната, че няма да бъдем подкупени и изнудвани или притискани и ще се оттеглим", каза той пред вестник "Сънди таймс".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още