IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел: За "Северен поток 2” решенията ще вземе ЕС

Германският канцлер е под натиск да спре партньорството по проекта с Русия заради отравянето на руския опозиционен лидер Навални

20:47 | 08.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Oliver Bunic/Bloomberg</em></p>

Снимка: Oliver Bunic/Bloomberg

Германският канцлер Ангела Меркел заяви във вторник, че всички решения по проекта за газопровода "Северен поток 2" ще трябва да се вземат от Европейския съюз, а не само от Германия.

Меркел е под натиск да спре партньорството по проекта с Русия заради отравянето на руския опозиционен лидер Алексей Навални.



DPA информира, че Меркел е посочила, че "не е взето окончателно решение", като е необходима "тясна координация" с другите държави членки на ЕС.

Тя е добавила, че инцидентът не представлява атака срещу самата Германия и че следователно не налага едностранна реакция от страна на Берлин.

По-рано председателят на Източния комитет на германската икономика Оливер Ермес предупреди, че спиране на изграждането на газопровода "Северен поток-2" в отговор на отравянето на руския опозиционер Алексей Навални може да струва скъпо на германския данъкоплатец.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още