IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Societe Generale предупреди за по-слаби резултати за четвъртото си тримесечие

Причината са трудните пазарни условия и продажбата на някои активи

12:10 | 17.01.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Френската банка Societe Generale обяви, че резултатите ѝ за четвъртото тримесечие ще бъдат засегнати от трудните пазарни условия и влиянието на някои продажби на активи, докато кредиторите по света се борят с волатилността на финансовите пазари, съобщава Ройтерс.

„Предизвикателната пазарна среда на глобалните капиталови пазари се очаква да доведе до спад на глобалните пазари и приходите от инвеститорски услуги от близо 20% през четвъртото тримесечие на 2018 г. спрямо същото тримесечие на 2017 г. и около 10% през 2018 г. спрямо 2017 г., както и до значително увеличение на претеглените спрямо пазарния риск активи“, казва SocGen в свое изявление.

SocGen добавя, че ще поеме еднократна такса от 240 млн. евро в резултат на някои осъществени продажби, включително продажбата на SocGen Serbia и дела в La Banque Postale Financement.

Припомняме, че банката продаде подразделението си и в България на унгарската OTP Group, собственик на Банка ДСК, което бе официално завършено вчера.

Предупреждението от страна на Societe Generale бива отправено в същата седмица, в която по-големият конкурент JP Morgan не успя да отговори на пазарните оценки с резултатите си за четвъртото тримесечие, като кредиторът се позова волатилните пазари през декември за загубите в търговията с облигации.

Търговията сред банките на Wall Street бе разтърсена заради опасения около глобалната икономика и продължаващия търговски спор между САЩ и Китай.

SocGen заяви, че дивидентът ѝ за 2018 г. ще остане стабилен в сравнение с миналата година на ниво от 2,20 евро на акция и очаква съотношението за основен капитал от първи ред да бъде между 11,4 и 11,6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още