IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спекулации за нови съкращения в Barclays

Потенциалният нов главен изпълнителен директор ще се заеме със съкращенията много по-бързо от отстранения Антъни Дженкинс, твърди The Times

12:08 | 20.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

След като в неделя се появиха спекулации за нови съкращения в голямата инвестицинна британска банка Barclays Plc., в началото на новата седмица те бяха отречени. 

Първоначално специализираният финансов всекидневник The Times съобщи, че британската финансова институция възнамерява да съкрати близо 30 хил. работни места в следващите две години. По-късно обаче Ройтерс цитира източници, запознати с въпроса, които твърдят, че банката не планира да прави съкращения извън вече обявеното през миналата година съкращаване на 19 хил. работни места.

Припомняме, че през май миналата година Barclays оповести, че ще закрие 19 хил. работни места до края на 2016г, от които 7000 в инвестиционното подразделение на компанията.

От тогава обаче банката се раздели с главния си изпълнителен директор Антъни Дженкинс.

Очаква се съкращенията да засегнат средния мениджмънт и бек-офис звеното на компанията, където ще се постигат най-високите икономии. 

Според източниците, цитирани от The Times, потенциалният кандидат, който ще заеме мястото на главен изпълнителен директор, ще се заеме със съкращенията много по-бързо от отстранения вече Дженкинс.

Възможно е съкращения да има в дългосрочен план, тъй като нова технология, използвана от банката, позволява да се автоматизират някои от функциите, твърдят запознати с въпроса пред Ройтерс.

Намаляването на персонала се счита за единствения начин, по който банката би могла да се справи с превърналите се в хронични слаби резултати, пише The Times.

Британският кредитор трябва да публикува своите междинни финансови резултати за второто тримесечие на 29 юли 2015 г. Печалбата на инвестиционната банка за първото тримесечие скочи с 37%, след като опитите на Антъни Дженкинс за съкращаване на разходите компенсираха стагниращите приходи от търговията с финансови инструменти.

В периода януари-март 2015 г. печалбата преди данъчно облагане възлезе на 675 млн. лири спрямо 491 млн. лири, спечелени година по-рано. За цялата 2014 г. банката спечели 2,26 млрд. лири.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още