Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

До 3,3 млн. евро могат да получат българските общини за безплатен WiFi

Порталът за получаване на ваучери ще бъде отворен за кандидатстване на 7 ноември

До 3,3 млн. евро  могат да получат българските общини за безплатен WiFi

Снимка: Pixabay

До 3,3 млн. евро могат да получат българските общини, които  кандидатстват в конкурса по инициативата на Европейската комисия WiFi4EU за висококачествен интернет в центровете на обществения живот. Това съобщиха от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Порталът за получаване на ваучери ще бъде отворен за кандидатсвтане на 7 ноември (сряда) от 14 часа (българско време) до 18 часа на 9 ноември (петък) 2018 г. 

Още по темата

Бюджетът на този конкурс е 42 млн. евро, с които ще бъдат финансирани общо 2800 общини от Европейския съюз. Финансирането за всяка държава може да бъде до 8% от общите средства.

Регистрацията за участие в инициативата започна през месец май. Към 6 ноември 2018 г., броят на общините, които са подали документи, е 19 248, като 230 са от България. Европейската комисия ще извърши своята селекция на база времето на подаване на формулярите за участие на принципа „първи кандидатствал – първи получил“, отчитайки географския баланс. От всяка страна членка ще бъдат финансирани минимум 15 общини. ЕК предвижда кратки срокове за оценяване на кандидатурите. 

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
Какви са перспективите пред Дунавската стратегия?