IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon съкращава десетки служители в звеното си за дронове за доставки

Компанията е сключила договори с външни производители на компоненти

10:22 | 19.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Amazon съкращава десетки служители в производството, проучването и развитието, които работят по отдавна очаквания проект за доставки с дронове. Вместо това компанията се обръща към външна помощ, за да постигне старите си амбиции в тази посока, пише Financial Times.

В последните седмици компанията е сключила предварителни сделки с два външни производителя за изграждането на компоненти за нейния отдавна очакван дрон, който е смятан за бъдещето на доставките на по-малките пакети от Amazon.

Пълните условия на споразуменията с австрийската FACC Aerospace и испанската Aernnova Aerospace все още се доуточняват, посочва източник на FT, запознат с плановете на интернет гиганта.

По думите му е възможно Amazon скоро да сключи още сделки, след като тя е изпратила „искане за предложение“ до няколко компании в областта на дроновете в последната една година.

Въпреки че изминаха поне седем години откакто Джеф Безос даде началото на производството на такъв тип машини в компанията, доставките с дронове все още са „години назад“ от изпълнението на целите на Amazon, допълва източникът. Според него разработката ще напредва „бавно, но сигурно“ през новата година.

Това противоречи на коментарите на Джеф Уилк, ръководител на световните потребителски операции на Amazon, който миналата година заяви пред публика в Лас Вегас, че доставките с дронове на компанията са нещо неизбежно. „Очакваме да разраснем Prime Air бързо и ефективно, като започнем да доставяме пратки с дронове до клиентите в рамките на месеци“, сочи публикация в блога на компанията, допълваща неговото изказване.

Говорителка на Amazon потвърди съкращенията, определяйки ги като преходен период за звеното, което по-рано тази година получи одобрение от американските регулатори да започне ограничени тестове.

Amazon не разкрива колко души работят в момента по проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още