IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple планира по-тънък MacBook Air с магнитно зарядно

Компанията работи по обновяване на серията си от персонални компютри

20:30 | 22.01.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.apple.com</em></p>

Снимка: www.apple.com

Apple работи по по-тънка и по-лека версия на своя MacBook Air, твърдят източници, запознати с въпроса, пише Bloomberg.

Планира се новият компютър да излезе на пазара най-рано през втората половина на годината или през 2022 г. Той ще включва технологията за зареждане MagSafe и следващото поколение процесори, разработени лично от компанията. Apple е обсъждала идеята да направи лаптопа по-малък като намали рамката около екрана, която ще остане 13 инча. Сегашният модел тежи 2,8 паунда (1,3 килограма).

Компанията е разгледала опцията за по-голяма версия на MacBook Air с 15-инчов екран, но Apple няма да заложи на това в следващото поколение, допълват източниците, които са пожелали да останат анонимни, защото нямат право да коментират въпроса публично. Говорител на Apple е отказал да коментира темата.

MagSafe, която беше премахната от MacBook Air при редизайна от 2018 г., е магнитна система за зареждане. Това означава, че случайно дръпване на кабела просто ще откачи кабела, вместо да издърпа целия компютър. Новият модел ще има два USB 4 порта за свързване на външни устройства.

Лаптопът има за цел да е по-добра версия на настоящия MacBook Air, който се очаква да остане в серията на компанията като предложение на начално ниво. Apple последно обнови продукта през ноември, когато той се сдоби в нейния чип M1 Mac, който замени процесора на Intel.

Mac е най-старата продуктова линия на Apple и има лоялни последователи. Преди няколко години компанията беше критикувана, че не обновява достатъчно често компютърните си предложения и не обръща внимание на това, което търсят потребителите. Сега се задават редица подобрения.

В допълнение към новия MacBook Air, Apple планира най-големия ъпдейт на MacBook Pro от 2016 г. насам, първият редизайн на iMac от близо десетилетие, нов базиран на чип на Intel Mac Pro и по-малък настолен Mac Pro с чип на Apple.

Задаващата се верия на MacBook Pro е пример за подновения фокус на Apple към лоялните потребители на Mac. Компанията планира да върне входа за SD карта в следващия MacBook Pro, така че потребителите да могат да ползват карти за памет. Тази функционалност беше премахната през 2016 г. и не беше приветствана от занимаващите се с фотография и видео – ключови сегменти от потребителската база на MacBook Pro.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още