IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корупция ще коства 150 млн. долара на най-големия производител на дронове

DJI призна, че нейни служители са завишавали цените на частите и материалите за лична финансова печалба

11:08 | 21.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Широкомащабна корупция, разкрита в DJI, може да доведе до загуба в размер на 150 милиона долара през финансовата 2018 година за DJI, водещия в света производител на потребителски дронове. Точният характер на корупцията не е посочен, но изглежда, че включва най-малко десетки хора, предава TechCrunch.

China Securities Journal, опериран от държавата вестник, ориентиран към финансовия сектор, публикува вътрешнофирмен доклад на компанията, в който се споменава за разследване на корупция. Според медията досега са разследвани около 40 души, но броят на замесените може да достигне 100. 

Ройтерс потвърждава, че е създадена работна група на високо равнище за борба с корупцията, която да разследва допълнително случилото се и „да засили мерките за борба с корупцията“ и че „редица случаи на корупция са предадени на властите“, а някои служители са били уволнени.

„По време на неотдавнашно разследване DJI откри, че някои служители са завишавали цените на частите и материалите за определени продукти за лична финансова печалба. Ние предприехме бързи действия за решаване на този въпрос, уволнихме замесените и се свързахме със служители на правоприлагащите органи. Продължаваме да проучваме ситуацията и сътрудничим изцяло на разследването на правоприлагащите органи“, се казва в становище на производителя.

От компанията уточняват, че предприемат стъпки за укрепване на вътрешния контрол и създават нови канали, с които служителите да могат да представят поверителни и анонимни сигнали, свързани с нарушения на етичните политики и политиките за поведение на работното място.

Трудно е да се повярва, че хора, които фактурират и предоставят подсладени сделки на определени изпълнители, могат да генерират по повече от 1 млн. долара на човек, но в крайна сметка DJI създава много хардуер, коментира TechCrunch.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още