Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

23 са общо случаите на коронавирус у нас*

Инфектираните са от различни възрастови групи, като 4-ма от тях са карантинирани без клинични оплаквания

23 са общо случаите на коронавирус у нас*

Снимка: Bloomberg

Последните изследвани днес в Националната референтна лаборатория проби на контактни лица на починалата в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ жена доказват новия коронавирус при 7 лица, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

По-рано днес от Националния оперативен щаб беше съобщено, че COVID-19 е доказан при други 9 лица.

В София, в Националната референтна лаборатория и във Военномедицинска академия днес са изследвани общо 106 проби, 16 от които са положителни.

Общо положителните резултати за коронавирус в страната към този момент са 23, като един от тях е на починалата в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ 66-годишна жена.

Още по темата

Инфектираните са с най-различна история и в различни възрастови групи, посочи шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Сред тях са 4-ма, които са карантинирани в Белодробнота клиника. Пациентите са без клинични оплаквания.

С новите случаи общият брой на заразените с коронавирус в България достига 23.

Втората жена, приета от групата, която идва от Англия и Испания, е в по-тежко състояние - има двустранна бронхопневмония, докато колежката ѝ е в леко състояние. Състоянието на другите е задоволително, информира шефът на Националния оперативен щаб.

Работи се по определянето на хората, които са били в контакт с 9-те лица, които сигурно са повече от 200 души, като това не може да се установи за един час, каза Мутафчийски. 

Министерството на здравеопазването информира, че в момента здравните власти съвместно с органите на Министерството на вътрешните работи извършват активно издирване и карантиниране на контактни лица.

*Актуализирано в 19:15 часа

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (6)

0
 
1
 
6
преди 2 седмици
"общият брой на заразените с коронавирус в България достига 23." - общия брой на положителни проби от тестовете, а не на заразените.... колко още се разхождат по улицата с и без симптоми един Бог знае
2
 
4
 
5
преди 2 седмици
След смяна и разпада на световния ред идва анархия, а след нея диктатура ... е анархията поприключи сега идва ред на световна диктатура и с изфабрикуваната коронка ши ни го сложат дружно фустата .... започва се с ограничено движение щот вирОси, ограничена дажба на манджи, термокамери на всекъде чек пойнт да те маркират и проверяят къде идваш, отиваш, къв си що си и прочее, може и чипове за сигурсност да боднат и то масирана координирана атака срещу слободата на ората, но те поне са офсе глеат несъществуващия виРос ама не глеат че при световно ниво 3 хилки Омрели нешо не е е как требе раотата .... нишо Оруел 1984 той оня го написал отдавна
2
 
4
 
4
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
"4-ма от тях са карантинирани без клинични оплаквания", вероятно има още 200 такива
1
 
5
 
3
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Единият случай е от сградата на Милениум център. Трябва си самокарантина, за да се разминат във времето тежките случаи и да се поемат по-нормално от работещи болници и клиники
3
 
5
 
2
ing5rov до: zelka007
преди 3 седмици
пак изоставаме от средното за ЕС ...

Още от Икономика и политика
100 млн. лв. ще бъдат инвестирани в инфраструктура за напояване у нас