Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Банкери: Темата за фалита на физически лица се използва популистки

Трябва да се проучи добре практиката в европейските държави, смятат представители на банковата индустрия

Темата за създаването на закон за фалит на физически лица се използва популистки. Това коментираха банкови директори и представители на индустрията по време на инвестиционен форум.

Още по темата
„Темата се използва с известна доза популизъм, а не рационално. Тя се дискутира малко като тема на кооперативния пазар. Тези, които адвокатстват за въвеждане на подобно законодателство у нас, недостатъчно добре обясняват как работи този механизъм в европейските държави. Тези, които ги слушат, разбират, че утре спират да плащат всичките си задължения към банките“, коментира личния фалит изпълнителният директор на Пощенска банка Асен Ягодин.

Той не отрича ползите от въвеждането на подобна категория в законодателството, но смята, че е нужна разяснителна кампания за това как работи тази норма в развитите пазари. Ягодин е на мнение, че най-вероятно ще трябва подобен закон да се пригоди и за България.

Въпросът с кредитната история също е важен. „Остава ли кредитната история?“, пита риторично директорът на Пощенска банка. Ако е така, един човек трудно би се върнал нормално във финансовото общество.

Началникът управление „Трежъри“ в ОББ Иван Кутлов каза, че би било добре да има подобен закон, но за България да се адаптира най-добрия пример. Банкерът също смята, че темата се използва популистки.

На въпрос дали законът за личния фалит ще оскъпи кредитите главният икономист на УниКредит Булбанк Кристофор Павлов заяви, че това е трудно да се прогнозира.

Още по темата
„Ще бъде безотговорно, ако българските регулатори не се готвят за сценари, при който Гърция може неорганизирано да излезе от еврозоната. Сигурен съм, че нашите регулатори работят с гръцките, с МВФ“, коментира той информацията, появила се в гръцки медии и Wall Street Journal, че държавите и от региона на Централна и Източна Европа работят по сценарий за евентуално излизане на страната от валутни съюз в тясно сътрудничество с регулаторните органи на Гърция и ЕС.

„България днес е по-добре подготвена в случай, че се стигне до лош сценарий за гръцката икономика. Банковият сектор е в по-добра форма“, обобщи Павлов.

По статията работиха: автор Свилен Колев, редактор Петър Нейков

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
0
 
2
преди 5 години
Много малко ме интересува какво мислят банкстерите защото в Конституцията е ясно записано ,че пред закона всички са равни тоест както има закон за фалит на юридически лица така трябва да има и за физически - казано иначе нарушава се Конституцията

Може да се вземе закона за фалит от САЩ - http://darikfinance.bg/novini/81851#comments

Отделна тема е ,че банкстерите са организирана престъпна група(не всички) и в филма е обяснено прекрасно - http://www.dokumentalni.com/?p=985
,и професора също обяснява добре как Бернарке и Грийнспан като шефове на ФЕД са отказали да контролират и спрат измамата - https://www.youtube.com/watch?v=-FRvpsBL6Vs&feature=youtu.be
Хубава статия за “Вътрешна афера“ – http://e-vestnik.bg/20501/hishtnicheska-natsiya/

Тоест така наречените кризи на капитализма ''бизнес кризи'' са просто кражба през банки ,инфлация и т.н. ''методи''.

Темата е голяма и съм обяснил - https://www.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1442612112683685
0
 
1
 
1
преди 5 години
Няма профилна снимка
За едно банкерите са прави, използва се популистки от години. Останалото е талаш.

Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 26 септември