IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БДЖ избра изпълнител на процедурата за доставка на нови 10 локомотива

Това ще е компанията ДЗЗД „Сименс Трон”, като предложената цена за изпълнение на поръчката е над 55,544 млн. лева без ДДС

18:00 | 30.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

ДЗЗД „Сименс Трон” ще достави новите електрически локомотиви на БДЖ, съобщи пресцентърът на жп превозвача.

От железопътния холдинг обявиха резултата след проведените преговори в рамките на заседание на комисията по обявената процедура: „Доставка и гаранционна поддръжка на 10 броя новопроизведени магистрални електрически локомотиви за нуждите на „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД”.

До втория етап на поръчката достигна единственият участник, подал техническа и ценова оферта - а именно ДЗЗД „Сименс Трон“.

Предложената от консорциума цена за изпълнение на поръчката е над 55,544 млн. лева без ДДС и е по-ниска от обявената прогнозна стойност в процедурата в размер на 57,5 млн. лв. без ДДС.

Цената включва стойност на локомотивите модел Siemens Smartron, техническа поддръжка и всички необходими резервни части и консумативи за срок от три години и 600 хил. км., както и транспорт, застраховка и въвеждане в експлоатация.

По време на преговорите допълнително е договорено увеличение на гаранционния срок от 24 на 36 месеца, както и обучението на ремонтния и експлоатационен персонал на БДЖ за поддръжката на локомотивите.

Намален е и срокът на доставката на първия локомотив до десет месеца, а окончателната доставка е до 13 месеца след подписването на договора, посочиха от държавния жп превозвач.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още