IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов не вижда връзка между "Левски" и доклада на АДФИ

На фирмите, които не плащат такси, им се отнема лиценза, каза премиерът преди заседанието на Министерски съвет

11:59 | 23.01.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов коментира актуалния казус с проверките в лотарийните компании на Васил Божков и евентуален фалит на футболния Левски, който се спонсорира от бизнесмена, предава Dnes.bg.

"Изпълнили сме нашето задължение да се провери и да се констатира. Правим го в много компании и на много места. Сега му е дошло времето за проверка. Къде е описан "Левски" тук? "Левски" ще го има и преди и след мен и Божков", заяви Борисов.

"Очаквам в скоро време прокуратурата да даде заключения. Думите "одържавяване", "национализация" са неверни. Ако фирмите не плащат такси на държавата, им се взема лиценза, нищо друго", каза още премиерът по време на заседание на Министерския съвет.

Ако докладът, който прави Агенцията за държавна и финансова инспекция в Комисията по хазарта е верен, ще имат проблем много хора, предупреди Бойко Борисов. 



Той допълни, че от няколко дни, докато е бил на срещата в Давос, в публичното пространство са се ширели дълбоки неистини относно това, че някой има идея да национализира частен хазартен бизнес.

Борисов заяви, че на неговото бюро е имало доклад на АДФИ, в който се казва, че са засечени разлики от неплащане на такси за стотици милиони. В този доклад обаче никъде не фигурира името на футболния клуб Левски. И в тази връзка премиерът недоумява каква е връзката.

Дали е виновна Комисията и дали ще бъдат осъдени, ще стане впоследствие ясно, тъй като в момента по проверката се работи на пълни обороти. Едно обаче е сигурно – никой, на никого няма намерение да взима фирмата, още по-малко да се национализира.
"Ако има нарушения ще му се вземе лицензът. Къде е национализацията", пита Борисов.

Очаква се утре Борисов да се срещне с организираните привърженици на Левски, които искат да чуят гледната точка на държавата в създалия се казус. Пред Bulgaria ON AIR шефът на Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян заяви, че след тази среща феновете ще решат какви действия да предприемат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 4 години
от цялата ситуация най ме кефи че ултрасите от левски и цска като ги ползваха за политически цели и платени протести беше ОК, ама сега като ги обърнаха срещу тях, стана леле-мале и Тиквата пак влезе в обяснителен режим! Сега ще се сниши и ще млъкне, Черепа ще плати разликата разсрочено, ако междувременно не дойде БСП и да му ги опрости, както опростиха на Ковача... след като намерят друг спобственик на Левски, ще изпържат Черепухата ако междувременно не са се разбрали и той не си плати рекета ... тоест както пак се случи с Ковача!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
hazard
преди 4 години
Наглеца Черепа, не стига, че са му издали такъв златен лиценз, ама и не плаща данъци.Винету е прав.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още