IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов събира в МС Националния оперативен щаб за коронавируса

Очакват се резултатите от пробите на двамата пациенти със съмнение за заболяването

09:15 | 08.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов събира днес в 10 ч в Министерския съвет Националния оперативен щаб с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването Ковид-19. Това съобщиха от правителствената пресслужбба. 

Щабът ще докладва за актуалната обстановка в очакване да станат ясни резултатите от новите проби на пациентите, за които беше съобщено, че има съмнения за коронавирус.

Припомняме, че късно снощи бе съобщено за първи положителни проби за коронавирус в България. 27-годишен мъж от Плевен и 75-годишна жена от Габрово са първите случаи със съмнение за коронавирус у нас. Състоянието и на двамата пациенти вече е добро, но пробите им се оказали съмнителни, защото два пъти проявявали положителен резултат за коронавирус и един път отрицателен. Резултатите им все още не са 100% сигурни, уточнява БНТ. За да се потвърди дали със сигурност пациентите са заразени с вируса, повторни проби са изпратени до София, а резултатите се очакват днес.

Дотогава пациентите са в изолация. Смята се, че контактните лица и на двамата не са повече от 30 души. Жената живее сама, а мъжът е семеен. Неговите близки вече са изолирани. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още