IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП внася вота на недоверие срещу правителството с мотив корупция

Корупцията е паралелна държава и няма цвят и партийна принадлежност, смята депутатът от БСП Таско Ерменков

09:05 | 17.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

БСП ще внесе в деловодството на парламента първия вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3". Въпреки първоначалната подкрепа и разговори с ДПС социалистите останаха сами в инициирането на вота на недоверие, посочва БНР.

Това не разколеба социалистите. "Ние ще го внесем сами. Темата остава провалът в борбата с корупцията", каза лидерът на партията Корнелия Нинова.

Тя обясни, че в БСП имат принципни различия след изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Йордан Цонев от ДПС пък обясни, че в партията планират да гласуват против кабинета, но имат свои мотиви и обосновка за това.

"Мотивите за вота на недоверие са синтезирани в 9 страници", разкри депутатът от БСП Таско Ерменков пред "Нова телевизия". Той увери, че всички мотиви на левицата ще бъдат чути по време на дебата в пленарната зала.

"Корупцията, или както ние я наричаме - паралелната държава, няма цвят, няма партийна принадлежност", каза още депутатът и допълни: „Искаме българите да живеят достойно, да заемат онова място в Европа, което заслужават. А за да се случи това, едни 10 милиарда, които отиват в паралелната държава, трябва да се влеят в икономиката".

Управляващите не са съгласни с тези обвинения. Според депутата Мануил Манев вотът на доверие се дава от българските граждани. "11 пъти те го дадоха на ГЕРБ, не на БСП", заяви той. Според Манев всичко в държавата "върви в правилната посока" и отхвърли всички обвинения за несъбрани приходи от митниците.

Искрен Веселинов от "Обединени патриоти" пък е категоричен, че БСП няма право да иска вот на недоверие с мотив несправяне с корпуцията. Индексът на корупцията е бил най-висок именно в години, когато е управлявала БСП, посочи още той.

"Не мога да кажа, че няма корупция, но мога да кажа, че всичко, което можем да направим в борбата с тази корупция, ще го направим и ще помогнем на ГЕРБ", категоричен е той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още