IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България предлага розовото масло да се включи в промоционалната политика на ЕС

Страната ни подкрепя идеята еврофинансирането да се увеличи на 60% за продукти с голяма обществена значимост

13:46 | 13.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
България предлага розовото масло да се включи в промоционалната политика на ЕС

България предлага розовото масло да се включи в промоционалната политика на Европейския съюз. Това съобщи министърът на земеделието Мирослав Найденов пред неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие, което се провежда в полския град Вроцлав, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

Срещата е била посветена на бъдещите промоционални програми на селскостопанска продукция и храни в трети страни.

По отношение на обхвата на продуктите за промоция министър Найденов заяви, че е препоръчително включването на нови стоки да бъде съобразено с потребностите на държавите - членки.

България има интерес традиционното розово масло да се представя в трети страни, е посочил още българският министър.

По отношение на финансирането на промоционалните програми позицията на България е, че нивата на съфинансиране от ЕС е удачно да се запазят. Това съотношение към момента дава своите добри резултати, още повече, че по този начин се повишава заинтересоваността на съответните организации за доброто изпълнение на програмите.

Страната ни подкрепя идеята финансирането от ЕС да се увеличи на 60% за продукти с голяма обществена значимост. Например такава възможност в момента е предвидена при промоцията на пресни плодове и зеленчуци в училищата.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още