IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва приемът на проекти за подпомагане на лозарския сектор

Финансовата помощ за стопанската 2011/2012 г. е над 27 млн. евро

13:07 | 28.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Започва приемът на проекти за подпомагане на лозарския сектор

Лозарите и винопроизводителите могат да кандидатстват за финансиране по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор в България от 1 август 2011 г., съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“.

Финансовата рамка на програмата за петгодишния период на нейното прилагане у нас до 2014 г. е над 112 млн. евро.

За лозарската 2011/2012 г. са предвидени близо 27 млн. евро. Ще се приемат проекти и по трите мерки на програмата. Разпределението на бюджета по мерките е следното: за преструктуриране на винени лозя - 21,9 млн. евро, за застраховане на реколтата - 2,4 млн. евро и за промоция на продукцията в трети страни – 2,7 млн. евро.

От фонд „Земеделие“ припомнят, че по мярката за преструктуриранесе подкрепят дейности, свързани със смяна на сортовия състав на лозовите насаждения, увеличаване броя на лозите на хектар, изграждане на съоръжения за защита от щети, нанасяни от диви животни и птици и други дейности.

За изпълнение на инвестициите е допустимо авансово финансиране. Авансовите плащания се предоставят, при условие че бенефициентът има сключен договор с фонда и инвестицията е в процес на изпълнение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още