IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДАНС с акция в къщата на зам.-министъра на околната среда Красимир Живков

Според първоначалната информация става дума за разследване на организирана престъпна група

10:31 | 28.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Специализирана операция се провежда в Ботевград, съобщава bTV. Според телевизията пред дома на зам.-министъра на околната среда Красимир Живков има струпване на полиция и служители на ДАНС. Според първоначалната информация става дума за разследване на организирана престъпна група от страна на специализираната прокуратура, която която разследва висши държавни чиновници. Това коментира пред bTV говорителят на главния прокурор Иван Гешев - Сийка Милева.

По-късно днес от прокуратурата ще съобщят подробности.

Красимир Живков има два мандата като кмет на Правец, а след това и като областен управител на София. Работил е по инфраструктурни ВиК проекти.

Припомняме, че през януари беше арестуван вече бившият министър на околната и среда и водите Нено Димов. Той е обвинен в качеството си на министър в умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник. Беше задържан под стража повече от три месеца.

Според прокуратурата бившият министър не е изпълнил задълженията си да прекрати подаването на вода за промишлени нужди, въпреки че е бил информиран, че притокът в язовир “Студена” е значително по-малък от разхода на вода.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още