IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова прекратява три договора за ремонт на улици в София

Общинското дружество "София инвест" поема поддръжката на улици до избирането на нови фирми

16:19 | 03.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Столичната община разтрогва договорите за три обекта заради некачествени ремонти и лоша поддръжка на улици, обяви кметът Йорданка Фандъкова. Две са засегнатите фирми – едната е "Пътища и съоръжения" за реконструкцията на бул.

"Шипченски проход" и за поддръжка на една от зоните за текущ ремонт, а другата е "Пътностроителна техника" с договор също за текущи ремонти, уточни тя, цитирана от БНР.

Общинското дружество "София инвест" поема поддръжката на улици до избирането на нови фирми. За ремонта на булевард "Шипченски проход" от "Искърско шосе" до "Христофор Колумб" ще бъде обявена нова процедура и ще бъде избрана друга фирма. Независимо от прекратяването на договора, всички санкции остават, каза още Йорданка Фандъкова.

"Аз съм категорична и абсолютно безкомпромисна по отношение на харченето на публични средства. Не правя аз асфалта, но когато не се прави като хората, не го плащаме и нямам никакви притеснения за прекратяване на договори", посочи столичният кмет пред журналисти. 

По думите ѝ се работи и по прекратяване на два от договорите за текущи ремонти. Става дума за фирмите "Пътища и съоръжения" и "ПСТ Груп". "София е разделена на шест зони, работят шест различни фирми по тези контракти. Откакто имаме тези договори, са наложени санкции за около 780 хил. лв. на шестте фирми", отбеляза още Фандъкова. По отношение на ремонта на отсечката от булевард "Дондуков", кметът поясни, че до края на седмицата се очаква заседание на комисията към Министерството на културата относно настилката на булеварда, тъй като все още тече подготвителният етап.

Работата продължава, каза столичният кмет.

До момента няма коментар от компаниите, чиито договори ще бъдат прекратени. По закон те могат да оспорят решението на общината в съда. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още