Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Френската BiC открива около 200 работни места в нов център в София

Търсят се специалисти в сферата на анализите на данни, дигитален маркетинг и електронна търговия

Френската BiC открива около 200 работни места в нов център в София

Снимка: Ройтерс

Френската компания BiC, която е производител на химикалки, самобръсначки и запалки, ще създаде 400 нови работни места в сферата на цифровите технологии, близо половината от които ще са в България, предаде AFP, цитирана от Monde.

Втората фаза на проекта за преструктуриране, наречен BIC 2022 – Invent the Future, цели подобряване на ефективността на дейността по поддръжка и консолидирането на трансакционните и административните задания, финансовия отдел, човешките ресурси и обслужването на клиенти в целия свят, като се започне от Европа със специален сервизен център, наречен Group BIC Services, който ще се намира в София, България, поясни компанията.

С този ход компанията иска да се постигне по-голяма ефикасност и да бъде по-близо до крайните потребители с помощта на новите технологии, пояснява Софи Палие-Капиан, директорка по външните отношения на компанията. Тези нови работни места ще съответстват на търсените от групата профили като част от плана ѝ трансформиране на дейността до 2022 г., представен в началото на годината, насочен към подобряване на ефективността и сближаване с крайните потребители, особено чрез новите технологии. За тази цел Bic ще наеме специалисти в сферата на анализите на данни, специалисти по дигитален маркетинг и електронна търговия, уточнява Палие-Капиан. Тя каза, че в София ще бъде създаден център за услуги.

Освен това Bic ще закрие около 450 административни работни позиции от края на тази година до 2022 г. Общо в компанията работят 13 600 служители по целия свят, от които 1800 във Франция. Нейните заводи няма да бъдат засегнати от това преструктуриране.

Очаква се заедно с други мерки по отношение на производството и развитието на продуктите планът да доведе до годишни икономии на до 45 милиона евро от края на 2022 г., в сравнение с обявените 20 милиона евро в изявление по-рано през годината.

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

5
 
7
 
3
zelka007 до: studioaa
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
аууу .. извинявай , верно че и ти пишеше по такива теми :))) ... я виж това :

https://emerging-europe.com/intelligence/world-leader-bulgarian-outsourcing/
14
 
4
 
2
studioaa до: zelka007
преди 1 седмица
Ти си уникално наивен човек, който е жертва на пропагандата на телевизора. България не е лидер в нищо и тези неща са измислица, които си чул я от телевизора, я си прочел в родните бизнес медии.
6
 
14
 
1
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
back office и оutsourcing си стана сериозна тема в БГ , не случайно сме от известно време все в топ 3 на тази индустрия в световен мащаб ...

АВВА , тук е подходящо да вметнеш нещо пак за българските деца/ученици/студенти/младежи дето не ставали за нищо вече ...

Още от Икономика и политика
Участъкът от магистрала Хемус от Ябланица до Боаза е готов на 81%