Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Германската MD ELEKTRONIK ще инвестира 21,5 млн. лв. в завод край Враца

Новото производствено предприятие ще произвежда кабели за пренос на данни и електронни компоненти, коаксиални части и кабели за медия и мултимедия модули за автомобили

Германската MD ELEKTRONIK ще инвестира 21,5 млн. лв. в завод край Враца

Снимка: компанията

Базираната във Валдкрайбург германска компания MD ELEKTRONIK ще инвестира  21,5 млн. лева в своя нова фабрика във Враца.  Инвестиционният проект, който ще разкрие нови 300 работни места, предвижда изграждане на ново производствено предприятие във Враца, което ще се състои от производствени, логистични сгради и офиси с обща застроена площ от 9 950 кв. м.

Още по темата

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас А на компанията, съобщи пресцентърът на икономическото ведомство.

Фирмата ще произвежда кабели за пренос на данни и електронни компоненти, коаксиални части и кабели за медия и мултимедия модули. За целите на производствения процес дружеството ще закупи и оборудва фабриката с различни ръчни, полуавтоматични и автоматични машини.

MD ELEKTRONIK е водещо дружество в областта на решенията за пренос на данни в автомобилната индустрия. Продуктите му са интегрирани в повече от 170 модела на автомобили на над 25 производители. Групата обхваща четири държави на три континента и има над 5 000 служители.

Емил Караниколов информира, че в периода 2014-2018 година сертифицираните проекти в автомобилния сектор са 17 на брой, на обща стойност 300 млн. лева, а разкритите нови работни места са близо 8 000.

„Безспорно автомобилното производство е един от приоритетните сектори за привличане на чуждестранни инвестиции в страната, с голям потенциал за развитие на експорта, заетостта и регионалното развитие. В сектора са заети повече от 170 предприятия – международни и местни компании, производители на части и компоненти за автомобили“, посочи икономическият министър.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Радан Кънев е евродепутатът на "Демократична България", посочи коалицията