IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иван Димитров: Липсва политическа воля за справяне с пандемията

В българското здравеопазване много отдавна не ни лекуват лекарите, а политиците, каза председателят на Българския пациентски форум

13:13 | 03.11.21 г. 3
Иван Димитров: Липсва политическа воля за справяне с пандемията

Вече няколко правителства нямат никаква политическа воля, за да се предприемат необходимите мерки за справяне с пандемията. Две години наблюдаваме политически незрели решения. Това каза Иван Димитров, председател на Българския пациентски форум, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Много пари за дарения и апаратура изчезнаха. Не си направихме съответни изводи от предишните вълни, за да предотвратим това, на което сме свидетели в момента, смята той.

По думите му сме свидетели как 30 години здравеопазването не е приоритет за управляващите. Единственото, което се предприема в тази област, е да се пренасочват и крадат пари. Никой от политиците не желае да обясни на хората защо е важно да се ваксинираме. 

Иван Димитров е на мнение, че няма никаква информационна кампания, която да обясни на българските граждани защо е важно да се ваксинират.

„Станахме свидетели на противоречиви изказвания от страна на политиците, което доведе до недоверие в българското общество“, коментира той.

"В българското здравеопазване много отдавна не ни лекуват лекарите, а политиците. Те определят как да бъдем лекувани, забраняват нови лекарства или пък отделят по-малко финансови средства за сектора", посочи гостът.

Целия разговор може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
doba
преди 2 години
Докато не се плаща за здрав, а за болен - това ще е положението.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
ing5rov
преди 2 години
Пландемията е кокошката , дето снася златни яйца за бялата мафия ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 2 години
значи или си кадърен и можеш... или ти липсва воля!...Няма вариант да си некадърно и корумпирано типче!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още