Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

НАП започва мащабна проверка на автошколите в страната

Данъчните са установили укрити приходи в големи размери в няколко компании от бранша

НАП започва мащабна проверка на автошколите в страната

Снимка: Pixabay

Укрити приходи в големи размери са установили служители на Националната агенция за приходите (НАП) при проверки на няколко автошколи. В инспекциите са участвали хора от икономическа полиция и СДВР, като съвместните действия са започнали преди седмица. Това съобщиха от пресцентъра на НАП.

След установените резултати започва мащабна проверка на целия бранш. 

Още по темата

Неотчетените продажби са установени след сравнителен анализ на броя обучаващи се за правоспособност за правоуправление на превозни средства, преминали през автошколите и явилите се на изпит пред „Автомобилна администрация“.

Според действащото законодателство, всички компании, които провеждат обучение на бъдещи шофьори, са длъжни да водят точна отчетност, включително да подават данни за курсистите в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

В приходната агенция е извършено сравнение на броя на обучаемите, допуснати до изпит, със средните пазарни цени и са формирали минимален размер на приходите за всяка от автошколите, съобщават още от НАП. Тези данни са сравнени с информацията, подадена от касовите апарати и финансовите отчети на фирмите.

Още в първите няколко фирми са открити значителни отклонения и ще бъдат извършени пълни данъчни ревизии за последните 5 години, допълват от приходната администрация.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
0
 
1
преди 2 години

Още от Икономика и политика
М. Николова: Загубите от пълно затваряне на ски курортите ще достигнат около 1 млрд. лв.