IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полицаите получават още 100 млн. лева за заплати

Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов уточни, че отпуснатите пари не са сделка, за да спрат протестите

10:36 | 11.01.18 г. 7
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Полицаите ще получат 100 млн. лв. допълнително за възнаграждения. Това стана ясно след продължилата повече от час среща между полицейските синдикати, ръководството на МВР и премиера Бойко Борисов, предава БТА.

Срещата днес бе провокирана от скандала, който започна след свалянето на билборда на Синдикалната федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) в центъра на София вчера. С разрешаването на казуса се зае лично премиерът, който обеща на полицаите безплатен билборд от наетите за европредседателството, но те отказаха. 

Още от утре председателят на най-големия полицейски синдикат Валентин Попов ще предложи протестът на униформените да спре временно, като не изключи възможността това да е и за постоянно,

Днес обаче полицаите все пак ще протестират в София.

Малко повече от час всички полицейски синдикати, ръководството на МВР и премиерът коментираха исканията на униформените не само за увеличаването на заплатите им, а и за промяна в наредбата, която определя как месечните им възнаграждения да бъдат формирани.

Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов уточни, че отпуснатите пари не са сделка, за да спрат протестите.

Добрите постижения и приходите в хазната са още един от доводите протестиращите полицаи да получат допълнително пари, освен вече одобрените 55 млн. лв.

Срещата между синдикати и ръководство на МВР продължава, за да бъде намерен начин обещаните днес пари да бъдат разпределени така, че да удовлетворят всички. Според Галентин Грозев от синдикален алианс "Сигурност" увеличение на заплатите трябва да получат всички във ведомството.

Главният секретар на вътрешното ведомство Младен Маринов заяви, че за държавата е необходима стабилност, а тя се осигурява от полицаите.  

След срещата стана ясно, че правителството има готовност да обсъжда още 10% ръст на заплатите на служителите в МВР, но за 2019 година и само срещу резултати от работата на служителите, допълват от КНСБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 11 rate down comment 1
redcretin
преди 6 години
Не е, просто представлява олигархия, охранявана от полицията. Затова и бюджетът на ченгетата е най-голям (в пъти над този за образование!) и все междинно им се отпускат нови и нови стотици милиони! Никой не иска образовани хора в тая страна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 4
comet
преди 6 години
Случайни ли са тези съвпадения: парите в обръщение са без покритие; бизнесът ни е в криза; отдавна не вярваме на политиците, на медиите, на съдебната система; здравеопазването ни е в криза; нямаме армия; полицаите (въпреки че са много като процент и с доста превилегии и заплащане) не овладяват престъпността и не осигурят реда (например, пародията по разкритото убийство в Нови Искър)? Обществото ни е болно и лекувано на антибиотици!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 2
to66e
преди 6 години
Защото учителите са интелигентни хора и имат някакви скруполи, а нашите "полицаи" не стига, че нищо не вършат ами и искат увеличение на заплатите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 2
redcretin
преди 6 години
100млн лева за 50 хил полицаи?Защо не даден така пари и на учителите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 1
comet
преди 6 години
Има два подхода към всяко заболяване: 1/Отстраняване първопричината за болестта (и дълъг пълноценен щастлив живот); или 2/туширане на симптомите с фармацевтика (водещо до наркотична зависимост от увеличавани с времето количества лекарсва и нереализирани мечти).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
to66e
преди 6 години
Хайде сега като им вдигнаха заплатите да видим каква ще я свършат!!Имат да разкриват показни убииства, отвличания и т.н. И не на последно място да се справят с *** престъпност
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 1
petyob
преди 6 години
Те добре получават, но нека да изнесат данни за престъпността последните години. Защо ми се струва, че битовата престъпност се е увеличила много през последните 4-5 години ?!! - много мои познати са пребити и/или ограбени, което не е било преди
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още