IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пореден протест срещу превръщането на изоставения строеж в София в детска болница

От гражданската инициатива "За истинска детска болница" настояват да бъдат включени в разговорите за бъдещата педиатрия

11:36 | 23.06.21 г.
<p>
	<em>Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Граждани излязоха на нов протест пред Министерския съвет срещу намерението за изграждане на Националната детска болница на мястото на изоставения от години строеж в двора на Медицинска академия в София.

Причината за недоволството е проведената вчера среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството със страните, участващи в изпълнението на проекта за изграждане на болницата. На нея бе прието инвеститорът - Министерство на здравеопазването - да внесе ново мотивирано предложение за изменение на подробния устройствен план, което да съответства както на конкретните инвестиционни намерения, така и на параметрите на застрояване, предвидени в Закона за устройство и застрояване на Столична община. 

Според протестиращите обаче това е договор за довършване на изоставения строеж. В подкрепа на каузата си от началото на юни те събират и подписка, предава БНР.

Бояна Петкова от организаторите на протеста заяви, че ще настояват за нов проект за детската болница. "Ако не бъдем включени в разговорите и срещите за бъдещата детска болница, ще предприемем по-мащабни протести през следващата седмица", заяви тя.

След правителственото заседание министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и министърът на регионалното развитие Виолета Комитова ще разговарят с протестиращите пред Министерския съвет за бъдещето на Националната детска болница. Това обяви служебният премиер Стефан Янев на заседанието на кабинета днес.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още