IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството отпусна 51 млн. лева за коледни добавки за пенсионерите

Бонусът е възможен заради добрите приходи в бюджета, каза премиерът

11:03 | 14.11.18 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Правителството отпусна 51,6 млн. лева за коледни добавки за пенсионерите.

Най-бедните пенсионери отново ще получат коледен бонус. За целта правителството ще отдели повече от 51 млн. лв., съобщи премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет, съобщава Dnes.bg.

Борисов отбеляза, че това е възможно заради добрите приходи в бюджета.

Обичайно допълнителни пари за Коледа и Великден получават възрастните хора с пенсия под линията на бедност за годината, която за 2018 г. е 321 лв. В последните години "бонусът" е по 40 лв. на човек.

Общо 1,29 милиона пенсионери ще получат добавка към пенсиите си за месец декември.

Допълнителната сума към пенсията е в размер на 40 лв. и ще се изплаща на пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях за месец декември 2018 г. е в размер до 348 лв. включително, т.е. до размера на линията на бедност за 2019 г., уточняват от пресслужбата на кабинета.

Правителството одобри допълнителен трансфер по бюджета на Държавното обществено осигуряване за тази година за осигуряване на сумата, пише БТА.

“В рамките на третия ни мандат на управление съвместно с Патриотичния фронт с днешната приета точка стават 200,9 млн. лева допълнително, които се дават върху пенсиите, а за кабинетите, които съм управлявал досега, са близо половин милиард допълнително върху пенсиите - за Коледа и за Великден”, каза премиерът и изтъкна, че тези пари са събрани от приходните агенции вследствие борбата с контрабандата.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:33 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
крас
преди 5 години
Правителството отпусна 51 млн. лева за коледни добавки за пенсионерите, и ДВА МИЛИАРДА ЛЕВА БЮДЖЕТЕН ИЗЛИШЪК ЗА ПОЛОВИН МИЛИОН БЮРОКРАТИ!!Suum cuique - Всекиму своето.И на портата в БУХЕНВАЛД имаше такъв надпис и такова разпределение на порциите. Новият разпределител на порциите даде на ДВА МИЛИОНА БЪЛГАРИ почти толкова пари с колкото надари червения шаман Гергов за варненската дупка!ВОЖДА Е ИСТИНСКИ РЕПУБЛИКАНЕЦ И ИЗПЪЛНЯВА ЗАВЕТИТЕ НА ЛЕВСКИ: Свобода и секиму своето! !!!СВОБОДАТА Я ИМАМЕ В ИЗОБИЛИЕ. Кеф ти чужбина , кеф ти в гробищата. БРАВО БОРИСОВ !Колко си щедър.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
sultan
преди 5 години
Поредна подигравка към пенсионерите на фона на ограбеното от хората чрез европроектите за инфраструктура, тлъстите заплати и бонуси на назначените на синекурни длъжности служители по ведомства (нали са гербаджийски електорат - как да ги оставят). Не казвам, че е идеалното, но в Гърция има далеч по-справедливо отношение към пенсионерите. Направих си труда да проверя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 14
s3
преди 5 години
Добра новина за пенсионерите у нас които получават пенсии под 321лв., които са 1.269 милиона. Може и да не е много, но 40лв. ще им помогнат да приготвят празнична трапеза за Коледа и Нова Година, да си помогнат със сметките и да се почувстват и те хора. Добре е, че има кой да се сети за тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още