IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разбитите фабрики за цигари са генерирали около 10 милиона всеки месец

Все още няма задържани лица след днешната акция на Специализираната прокуратура в София срещу организирана престъпна група

17:11 | 14.09.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Заместник-главният прокурор Иван Гешев допусна, че разбитите при днешната акция фабрики за цигари са генерирали по около 10 милиона всеки месец, предаде БТА.

Разследването срещу тях започнало от оперативен сигнал в пловдивската прокуратура. Във вторник обаче материалите били изпратени в спецпрокуратурата. Така, за да се стигне до върха на групата, днес са обискирани над 20 адреса. До момента задържани няма, защото всички заловени са все още на адресите, където текат обиски, каза Гешев.

Той не отрече, но и не потвърди категорично данните, че е арестуван Евлоги Станоев - Голяма Бирма, който е сочен за собственик на ресторант в София, в който именно днес имаше обиски. Гешев обаче обясни, че собствениците на разбитите фабрики са в София. 

Те са организирали производството и пласмента. Засега за връзка с арестите в Карнобат, където също беше разбита фабрика, не може да се говори, но тази връзка не била изключена, каза Гешев, като уточни, че едва 10-15 човека у нас се занимават с доставка на машини за тютюневи изделия. Именно това пък бил законодателен пропуск, защото не се считало за престъпление да се снабдиш с такава техника.

Припомняме, че рано тази сутрин Специализираната прокуратура започна извършването на  претърсвания и изземвания в офиси на дружества в София, стопанисващи заведенията „Везувий“ и "Сръбски ресторант Бест". 

На 24 август 2018 г. Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняеми 23 лица за държане на акцизни стоки без бандерол – цигари. Лицата бяха установени в четири незаконно работещи фабрики на територията на страната – в Дупница, в Горна Оряховица и в Тутракан.

Общото количество на акцизните стоки без бандерол, които са били установени и иззети тогава, е 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 хил. кутии цигари от различни марки на стойност 1,5 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
zahari.zzz
преди 5 години
Препоръчвам Алтернатива Файненшъл за инвестиции на международния пазар!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още