IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Системата на Търговския регистър остава блокирана до понеделник

За проблема са ангажирани всички поддържащи фирми, както и IT експерти от Агенцията по вписванията

14:20 | 11.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Следа като вчера временно беше спрян достъпът до информационната система на Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, заради технически проблеми, днес стана ясно, че системите няма да работят поне до понеделник. Информацията съобщиха от Агенцията по вписванията, която стопанисва регистрите. 

Подаването на документи по интернет към Търговския регистър и към регистъра на юридическите лица с нестопанска цел няма да е възможно през целия уикенд. Системата е блокирана, се казва в съобщението на Агенцията. Оттам допълват, че за проблема са ангажирани всички поддържащи фирми, както и IT експерти от ведомството.
Повече подробности не се съобщават, но това далеч не е първия срив в Търговския регистър.

Задръстването през април с 200 000 декларации на фирмите без дейност през 2017 г., препъна свиканото на няколко общи събрания на големи корпорации, а на служителите им се наложи да работят  извънредно, за да наваксат забавянето. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още