IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След серия от полицейски протести заплатите в МВР се увеличават

Министерството и синдикатите седнаха днес за пореден път на масата на преговорите

13:45 | 19.12.17 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

След серията от полицейски протести у нас отново беше заявен скок на заплатите в МВР. Увеличението обаче не е за всички служители.

Министерството и синдикатите седнаха днес за пореден път на масата на преговорите.

По информация на bTV увеличенията варират от 30 до 108 лв. на месец. Според синдикатите това не решава проблемите в сектора. 

За първи път от 10 години служителите на МВР ще получат коледни бонуси от 500 лв., парите са от икономии в министерството.

В началото на ноември вътрешният министър Валентин Радев предложи увеличението на заплатите в МВР да бъде от 1 до 15%, като за целта бяха предвидени 55 млн. лв. Първоначалната идея беше заложените средства да се разпределят равномерно за всички служители.

Днес синдикални организации в МВР сключиха Колективен трудов договор между тях и вътрешния министър Валентин Радев. Министърът обясни, че няма промени в договора в сравнение с този от 2016 г. и че е доволен от работата със синдикатите, като призна, че отношенията им са започнали с "фалстарт", допълва БТА. 

Рискът в работата на служителите в МВР трябва да бъде добре платен, каза още вътрешният министър и уточни, че работещите в сектора ще вземат за първи път от години по една заплата допълнително за празниците в размер на 480 лв. 

Председателят на СФСМВР Валентин Попов заяви след подписването, че остават исканията към ръководството на министерството за спешен ремонт на Закона за МВР и изработване на нов, който да се приеме през 2018 г., както и да се увеличат заплатите с 15 на сто.

Служители на МВР от цялата страна проведоха серия от протести през лятото и есента с искане за увеличение на заплатите с 15% още тази година и то със задна дата. Отговорът на държавата бе, че заплатите в сектор „Сигурност“ могат да бъдат увеличени най-рано през 2018 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още