IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тежка катастрофа на автобус край Своге взе жертви*

По неизяснени засега причини автобусът е излязъл извън пътното платно

20:08 | 25.08.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

Тежка катастрофа на автобус край Своге взе жертви, които, след уточняване на първоначалните данни се изясни, че са 15. Това съобщи БТА, като се позова на Центъра за спешна медицинска помощ – София (ЦСМП). Към мястото на инцидента отпътуваха 15 линейки от София, три от Враца и три от Монтана. 

Готовност да проемат ранените от катастрофата имат "Пирогов", болница "Св. Анна", ВМА, както и всички големи болници в страната.

В Центъра за спешна медицинска помощ - София сигналът за инцидент с автобус в района между Лесков дол и Своге, на около 2 км преди града, е постъпил в 17,12 часа.

По неизяснени засега причини и по първоначална информация, автобусът е излязъл извън пътното платно, преобърнал се е и е паднал на площадка под нивото на пътя, съобщиха по-рано от МВР.

Междувременно се изясни, че фирма "Мобилус - 5 ООД" е собственик на автобуса, катастрофирал край Своге, съобщи БТА.

Фирмата е с валиден лиценз до 2027 година, шофьорът на автобуса също притежава всички необходими документи за правоспособност и е с достатъчно опит, коментират от транспортното министерство.

През май миналата година фирмата е минала през комплексна проверка и не са открити нарушения.

27 август, понеделник, ще бъде ден  на национален траур в памет на жертвите от тежката катастрофа, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

*Новината е допълнена в 20:53 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 13 rate down comment 0
Sakamano
преди 5 години
За жалост, нещастия се случват. Понякога има причина, понякога е просто съдба. Знам, че това не е голяма утеха, но аз и вярвам всички колеги искрено съчувстваме на семействата на жертвите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още