IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валери Симеонов предлага по-висок данък върху хазартните игри

Той ще възложи на депутатите си да внесат поправката между първо и второ четене на законопроекта му

16:13 | 16.05.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Вицепремиерът Валери Симеонов предложи да бъде увеличен ДДС върху хазартните игри до 20%. Той ще възложи на депутатите си да внесат поправката между първо и второ четене на законопроекта му, съобщава БНР. Повод за искането му е силната съпротива, която срещна идеята му за ограничаване на рекламата. 

"Не посягайте върху мечтите на хората. Това ми звучи като стадо акули, които призовават: "Не посягайте върху мечтите на малките рибки". Реакцията е повече от нагла. Тази демонстративна кампания, която се поведе, въпреки че я

очаквахме всички, тя преминава границите, така, че каквото повикало, такова се обадило. Сега най-вероятно при обсъждането в комисията на законопроекта ще поискаме и налагането на съответните данъци върху хазарта“, коментира Симеонов, цитиран от Националното радио. Той добави, че думите ми спокойно могат да бъдат тълкувани като „наказание“.

„Ще подкрепим всяко предложение за увеличаване данъка върху хазарта", каза Симеонов след среща с депутатите от "Воля", на които той представи своите законопроекти. След срещата стана ясно, че Веселин Марешки подкрепя по принцип предложенията, но има други идеи за ограничения. Например  - създаване на Фонд, който ще се захранва с по 10 % от всяко рекламиране на хазарт и ще служи "за популяризиране на хора, забогатели от труд".

Марешки заяви, че не подкрепя предложението за отмяна на забраната за тютюнопушене на обществени места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Спящият бик
преди 5 години
Егати държавата, дето е осигурила преференциална ставка по ДДС за хазарта, а не за хляба, лекарствата и книгите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още