IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Велик Занчев и Владимир Владимиров си тръгват от БДЖ

На тяхно място в СД на "Холдинг БДЖ" са избрани Григори Григоров и Светломир Николов

17:11 | 06.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Велик Занчев и Владимир Владимиров са освободени от  Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД с решение на транспортния министър Росен Желязков. На тяхно място са избрани Григори Григоров и Светломир Николов. 

Назначеният одит е констатирал сериозни организационни пропуски в системата за прогнозиране, планиране и провеждане на обществени поръчки за доставки и услуги, свързани с поддръжката на подвижния железопътен състав, информира транспортното министерство.

Одиторите сочат, че Съветът на директорите не е анализирал  неизпълнени мерки по ремонтната програма на дружествата, забавянето на търговете, недоброто ресурсно осигуряване, липсата на професионални кадри. Няма конкретни взети решения за подобряване на състоянието на подвижния състав и други мерки за графика на влаковете. 

Одитната проверка, започнала на 24 октомври 2018 г.

През ноември Росен Желязков заяви, че холдинговата структура на БДЖ скоро може да бъде променена и превозите да преминат пряко под негово ръководство. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още