IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За втори път съдът отмени запечатването на хотел "Маринела"

Според магистратите разпореждането на НАП за предварително изпълнение на принудителната мярка е незаконосъобразно

13:39 | 08.10.18 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

За втори път Административният съд в София - град отмени запечатването на хотел „Маринела“, собственост на Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Според магистратите разпореждането на Националната агенция за приходите за предварително изпълнение на принудителната мярка е незаконосъобразно, предава БНР.

Дори и да е налице необходимост от защита интереса на фиска и препятстване от извършване на други нарушения, запечатването на целия хотелски комплекс и забрана на достъпа до него противоречи на Административно-процесуалния кодекс, според който административният акт и неговото изпълнение не могат да засягат права и законни интереси в по-голяма степен от необходимото от целта, за която се издава самият акт, мотивира се съдия Димитрина Петрова. 

Националната агенция за приходите (НАП) може да обжалва определението пред Върховния административен съд.

Данъчните запечатаха хотела на 28 септември. 

На 3 октомври Административният съд в София отмени разпореждането на данъчните за запечатване на хотел „Маринела” в София.

Ден преди това стана ясно, че Специализираният наказателен съд е запорирал имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви, които са обвинени за участие в организирана престъпна група за държане и търговия на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
red6
преди 5 години
Това е филм, в който добри герои няма. Нещо като римейк на "Добрия, лошия и злия", но по-скоро "Лошия, злия и самия дявол".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
khao
преди 5 години
за поред пък съда спря мутрите от прокуратурата ... но до кога ли ще имат сила ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още