IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчни запечатаха хотел "Маринела"

Хотелът ще остане затворен за една седмица

09:31 | 28.09.18 г. 2
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Хотел "Маринела" в София, собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев, е запечатан от данъчните. Това потвърди за БНТ говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров. Той не коментира каква е причината за санкцията.

Хотелът ще остане затворен за една седмица. Престоят на гостите, които вече са отседнали в хотела, няма да бъде нарушен.

Вчера стана ясно, че Специализираният наказателен съд е запорирал имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви, които са обвинени за участие в организирана престъпна група за държане и търговия на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. 

Запорите са наложени като мярка за обезпечаване на предвидените наказания конфискации и глоби по повдигнатите им обвинения.

На 11 септември съдът реши да остави в ареста за постоянно Вълчо Арабаджиев, Елена Караянева и Ромелия Кирилова по подозрение, че са част от престъпната група по делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Ветко и Маринела Арабаджиеви се издирват с европейска заповед за арест.

В края на август при специализирана операция в стобичния хотел "Маринела" бяха арестувани десет души, сред които беше и синът Вълчо Арабаджиев, обвинен в пране на пари.

Хотелът е запечатан от инспектори на НАП заради данни, че част от фискалните му апарати не са имали връзка с приходната агенция, допълва БНР.

В прессъобщение от хотел "Маринела" обясниха, че санкцията е  заради проверка, извършена на 4 септември, установила липсващо свидетелство за регистрация на Интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност. На 17 септември липсващите документи са били предоставени на проверяващите.

От НАП обявиха, че публични коментари по темата няма да се правят.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
red6
преди 5 години
Новината предизвиква смесени чувства. Като знам кой е собственика - супер. Като знам кой ще е следващия - ужас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
993
преди 5 години
Скоро Шиши (разбирай Доган) ще си има хотел... Баси държавата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още