IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задържаха и сина на Васил Божков - Антон

Прокуратурата повдига обвинение за пране на пари – след 72 часа ще поиска постоянен арест

15:03 | 02.03.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Синът на Васил Божков - Антон, е задържан за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за пране на пари, съобщи БНР, като цитира Сийка Милева, говорител на специализираната прокуратура.

Разследващата институция го е задържала за 72 часа и след изтичането на този срок ще поиска от съда да наложи постоянен арест. Според обвинението той е предприел изпирането на пари по поръчение на баща си.

На въпрос - има ли и други лица от близкия кръг на намиращия се в Обединените арабски емирства Васил Божков, към които прокуратурата проявява интерес, прокурор Милева отговори: „Няма значение дали са от близкото или от далечното му обкръжение, ако се съберат доказателства, на всеки един от тях ще бъде повдигнато обвинение“.

Очаква се Антон Божков да бъде изправен пред Специализирания наказателен съд в сряда.

Investor.bg припомня, че баща му – Васил Божков, пребивава в Обединените арабски емирства, откъдето прокуратурата очаква да бъде екстрадиран. С промени в законодателството държавата иззе лотарийния му бизнес, а прокуратурата го обвинява за 11 престъпления, между които принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице, търговия с влияние, държане и отчуждаване на културни ценности, изнасилвания и убийства.

Миналата седмица беше повдигнато обвинение и на съпругата на Васил Божков Елена Динева, според прокуратурата тя е била член на организираната престъпна група на мъжа си.

Антон Божков е зет на бившия министър-председател Стефан Софиянски, който беше служебен премиер от февруари до май 1997 г., женен е за Ива Софиянска.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 2
bvg
преди 4 години
Тъста му Стефан Софиянски, ше го опраи. Наше момче е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още