IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индонезийският президент се опитва да спаси туризма на остров Бали

Изригването на вулкана изплаши туристите, а сега властите искат да покажат, че дестинацията е безопасна

16:57 | 22.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

На фона на трупащата се все повече загуба за икономиката от изригването на вулкана в Бали до вече 1 млрд. долара индонезийският президент Йоко Уидодо и неговият заместник планират посещение на острова, за да покажат на света, че това е безопасна дестинация за Коледа и Нова година, предава Bloomberg.

Уидодо ще посети Бали днес, а вицепрезидентът Мухамад Юсуф Кала ще посрещне новата година на острова, обявен за световната топ дестинация на годината от TripAdvisor.

Министерството на туризма на Индонезия заяви, че туристите са в безопасност извън зоната, обхващаща радиус от около 10 км около планината Агунг в източната част на Бали, която от 21 ноември бълва пепел и дим.

Администрацията на Уидодо отчаяно се опитва да привлече туристите обратно в Бали, известен още като Острова на боговете. Туризмът носи около 70% от печалбата на областта. Загубата достига 11 трлн. млн. рупии (812 млн. долара) за периода от 21 ноември досега.

Китайските посетители - най-голямата група от туристи в Индонезия, предпочитат да не ходят в Бали след предупреждението на Пекин, писа Jakarta Post, позовавайки се на индонезийския министър на туризма.

Резервациите в хотелите в Бали са спаднали с 20 на сто, пише изданието, цитирайки данни на Индонезийската хотелска и ресторантьорска асоциация. Почти половин милион души се очакваше да посетят Бали през декември и януари взети заедно. Сега прогнозата е за под една втора от тази бройка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още