IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Битката за Ливърпул завърши с победа за NESV

Собствениците на бейзболния тим Бостън Ред Сокс спечелиха съдебното дело и купиха Ливърпул за 300 млн. паунда

21:31 | 15.10.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Битката за Ливърпул завърши с победа за NESV

Собствениците на бейзболния отбор Бостън Ред Сокс финализираха сделката за покупката на английския футболен отбор Ливърпул срещу сумата от 300 млн. паунда, което сложи край на сагата за придобиването на 18-кратния английски шампион.

Американският консорциум New England Sports Ventures (NESV), собственост на Джон Хенри и Том Вернер, се възползва от принудителна продажба на отбора от предишните му собственици - Том Хикс и Джордж Джилет, предаде Bloomberg.

Хикс и Джилет спряха изплащането на своя дълг от 280 млн. паунда на Royal Bank of Scotland и Wells Fargo, което изправи Ливърпул пред опасността от фалит. След това те се опитаха и да блокират покупката на отбора в съдебната зала в Обединеното кралство и Тексас.

Британският съд отхвърли техните претенции по-рано през тази седмица, след което Хикс и Джилет се отказаха от последното дело в Тексас днес часове, преди да бъде обявен фалитът на Ливърпул.

Това даде зелена светлина на управителния борд на футболния отбор одобри сделката с NESV няколко часа по-късно.

Ливърпул бе закупен от Хикс и Джилет през 2007 г. срещу 219 млн. лири, но те си навлякоха гнева на феновете заради нарастващите дългове на отбора и неизпълненото обещание да се построи нов стадион на отбора.

Хикс и Джилет ще погасят всичките си задължения към банките с приходите от продажбата

Ливърпул, който е и петкратен европейски шампион, рискуваше да стане втория топ отбор в Английската висша лига, който изпада в администрация. Това е форма на банкрут, при която се защитават интересите на кредиторите. В този случай се отнемат по 9 точки от резултата на отбора в класирането.

Сингапурският милиардер Питър Лим предложи 320 млн. паунда за Ливърпул по-рано през тази седмица, но оттегли офертата си заради нежеланието на борда на отбора и на RBS да се срещнат с него.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
xaidut
преди 13 години
най-накрая свършиха червените драми на liverpool
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още