IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителство и работодатели ще ползват евросредства за съвместни дейности

Близо 3% от програма "Регионално развитие" ще се усвоят за информационни услуги, свързани с пазара на труда

14:51 | 10.07.12 г. 1
Правителство и работодатели ще ползват евросредства за съвместни дейности

Близо 3% от средствата по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) са заделени за съвместни дейности на правителството и работодателските организации, насочени за информираност на населението.

Това съобщи заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова по повод изплнението на проект „Подкрепа за достоен труд“, представен на семинар, организиран от КТ "Подкрепа".

Стойността на проекта е за близо 9 млн. лв.

Проектът включва изграждането на мрежа от информационни бюра, които ще предоставят консултации и обучения. Така работодатели и администрация ще могат да получават информация за всякакви юридически въпроси, както и за теми, свързани с безопасността и здравето в работната обстановка.

За целта е изградено централно информационно бюро в София и още шест подразделения в Бургас, Варна, Враца, Благоевград, Пловдив и Русе.

До този момент чрез Европейския социален фонд са отпуснати 35 млн. евро за борба със сивата икономика и за подобряването на адаптивността на заетите на пазара на труда.

Същевременно ще бъде открит и център за телефонна връзка и консултации (колцентър) към Министерството на труда и социалната политика (МТСП), който също ще се финансира със средства от оперативната програма.

Гражданите ще могат да използват кол центъра, за да задават въпроси, свързани с дейността на социалното министрество, Агенцията по заетостта, Агенцията за социално подпомагане, Главната инспекция по труда, Държавната агенция за закрила на детето и Агенцията за хората с увреждания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stoiloff
преди 11 години
Интресно ще е да видим ефективноста. Но защо не оутсорсне държавата тези услуги на частни фирми? Не трябва държавата да се превръща в най-големия работодател!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още