Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Пита ли някого Фед, преди да промени курса на паричната си политика?

Правилната комуникация с пазарите и навременното обявяване на действията са част от предизвикателствaтa пред следващия председател на Фед Джанет Йелън

   1| 2    
0
 
0
 
20
edimi до: SSIW
преди 7 години
Към днешна дата//07.01/, и ако приемем данните от днешната статия в Инвестора за ДЦК-та, нещата се случват така.
Още повече в краткосрочен план хамериканците е много вероятно да подготвят силен долар/за кратък период/, докато си обезпечат активи извън УСА-то. Диверсификацията на енергоносители/нефт, газ/, плановете за инвазия в ЕС пазара относно електромобили, изграждане на мрежи за тях, подставено финансиране на ВЕИ-та, недвижимости и спомагането по този начин на търговията в ИЕ/ЕС/ на руски горива, подсказват такава възможност.
След това една рязка обезценка ще "качи на пързалката" доста хора. Ще има и Йефтини стоки и покачване на "благосъстоянието" с такива стъпки. Малко по-късно - всички ще са равни.......
0
 
5
 
19
iivanoff до: lozkhris
преди 7 години
Понеже не пиша за прости хора, безплодния ти напън да ме разбереш, ще е пример колко дълго трябва да бъде само 1 от изреченията ми, ако исках и простите хора да ме разберат:

Този мой отговор на твой цитат:

"Важно е , че политиците в България лобират за тях /Лукойл/" - ДА, но не за ТЯХ, а за шефовете им, които са ги и поставили И политиците тук! - че те ви дават уж ВИЕ да си ги избирате /ама ТЕ избират предварително кои да избирате/

Би бил:

"Важно е , че политиците в България лобират за тях /Лукойл/" - ДА, политиците в България лобират, но НЕ за Лукойл, а за скритите собственици на Лукойл, именно защото скритите собственици на Лукойл, са ги поставили И политиците тук, чрез манипулацията - скритите собственици на Лукойл, да определят предварително кои политици да избирате /първичен избор/, които в последствие уж ВИЕ да избирате /вторичен избор/! Та вторичния избор на хората, се вменява като техен собствен, а такъв е само първичния избор направен от скритите собственици на Лукойл!
0
 
7
 
18
iivanoff до: lozkhris
преди 7 години
Наистина е жалко, че нищо не си разбрал!

Пример: "Никой от народа не е избирал Лукойл. "

Разбира се, че ако не можеш да разбереш това което съм написал, можеш да предположиш, че съм казал това... но не съм!

Написал съм: "политиците в България лобират, но не за ТЯХ, а за шефовете им"

- "НЕ за тях, а за шефовете им", означава НЕ за Лукойл, а за скритите собственици на Лукойл! (в коментар №13 давам по-ясна поредстава кои са те)

После продължавам: "които са ги и поставили И политиците тук!"

- или написано опростено но дълго, казвам, че "скритите собственици на Лукойл", "са ги поставили И политиците тук", за които после казвам, че "ТЕ избират предварително кои да избирате"

Искренно те съжалявам! :)

- защото изобщо това което казвам аз, не е това което казваш ти, нито е това което си "мислиш" че казвам! А е съвсем различно нещо, от което следват толкова различни неща, че представа си нямаш просто колко ми е кеф ;))))))))
7
 
0
 
17
lozkhris до: iivanoff
преди 7 години
Няма профилна снимка
T.e. ти си съгласен с мен , ама без да си съгласен...

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Те ги избирали, ама ги избирали преди тях да ги изберат...
Витиеват опит да излезеш от вербалния капан, в който сам се вкарваш
Никой от народа не е избирал Лукойл. А политиците се избират с фалшификации и кебапчета, не с демократична инвазия, брато !!
Така че всичко, което съм казал прави цената на горивата такива, каквито са - 2.55 лв, а не 80 цента, колкото е в САЩ
Quod erat demonstrandum


И се пише "йерархичност"
1
 
12
 
16
iivanoff до: lozkhris
преди 7 години
Изразяваш се за Лукойл като за последна инстанция:

"Или наглостта на Лукойл и марионетките им в нашите институции"
"В България има картелно споразумение за цените на горивата и то се диктува от Лукойл"

А исках да ти подскажа, че над тях ерархичността продължава до обединяване с много други "УЖ" свободни монополисти, изглеждащи погледнати отдолу като различни субекти!

После това: "Важно е , че политиците в България лобират за тях" - ДА, но не за ТЯХ, а за шефовете им, които са ги и поставили И политиците тук! То именно в това е едната врътка на системата - че те ви дават уж ВИЕ да си ги избирате /ама ТЕ избират предварително кои да избирате/ и после налагат вторичния избор на хората като техен собствен! и следователно в последствие се налага приемането на всички гласувани закони и т.н. защото уж "народа ги е избрал"!

А подхода ти на ползване на "Ad hominem аргумент" в съчетание с "Фалшива дилема" -> "А ти наверно си на хранилката на Лукойл" - някак си не ми се иска да коментирам ;))
6
 
1
 
15
lozkhris до: iivanoff
преди 7 години
Няма профилна снимка
Изобщо не е важно кой е собственикът на Лукойл. На никой не му дреме дали са руснаци, холандци или бимбинистанци
Важно е, че в България са дадени специални превилегии на тая престъпна, монополно-реализирана компания
Важно е , че политиците в България лобират за тях
Че Европа се е превърнала в икономически / някога/ колос на глинени крака
А ти наверно си на хранилката на Лукойл...иначе нямаше да знаеш какво е "харесвам", "разсъждавам" и изобщо нямаше да си субективен глобалист

П.С. Собствеността не променя факта, че складова база има само Лукойл...и останалите изводи
3
 
9
 
14
преди 7 години
Кой е собственика на Лукойл:
http://vbox7.com/play:51e432dd6b

- та добре е , някой като си "хареса" субективно някое ниво (или обект от дадено ниво) да не се ограничава само до него и да "разсъждава" само от него надолу към себе си, както и да го налага като фиксирано ниво/обект към другите нива! - ще сгреши с изводите - следствие пак от субективизма! и разбира се ще изтърве глобалността на "проблема" отклонявайки се субективно чрез вменените политически манипулации на даденото ниво, които маскират обективните причини и истината...
2
 
4
 
13
lozkhris до: Mavi Goz
преди 7 години
Няма профилна снимка
В България има картелно споразумение за цените на горивата и то се диктува от Лукойл,който единствен има складова база / и право / да съхранява горивата, където па те трябва да престоят определено време - това е истината, независимо дали си виждал или не изметнат шперплат.В Европа пък има високи акцизни ставки, което силно надува цените, както и еврейски техники за оскъпяване на Брента - само виж каква е разликата между европейските доставки / оправдание - проблеми в Либия/ и американските в момента - 107$ срещу 97 такива.
Другото при теб не е толкова неинформираност и незнание, колкото просто малко по-лошо възпитание
2
 
0
 
12
преди 7 години
Няма профилна снимка
Много е лошо когато всички грешат.Основният проблем на човек е смърта не парите.
4
 
9
 
11
iivanoff до: Mavi Goz
преди 7 години
това наистина е трудно за разбиране от маймуните - защото глобалното управление минава през няколко под-нива и на всяко от тях обясняват процесите с дадени политически решения , като следствие на конкретни конфликти или любоффф -> да е по-лесно смилаемо от маймуните и да може лесно да си обръща посоката /знака/ при необходимост