Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Заветът на Бен Бернанке

Истинският тест за всеки цикъл на паричната политика не е как започва той, а как завършва

   1| 2    
0
 
13
 
12
преди 6 години
Няма профилна снимка
Да напомня: Основния измерител на съвременната икономика, светия граал според когото се съразмерва всичко и всички, властелинът на иконометрията пред когото се кланят 99% от икономисти и политици - Негово Величество БВП-то, има един сериозен недостатък - по никакъв начин не отчита дълговете. Което е пропуск с колосални измерения и което в крайна сметка ще доведе до сериозна промяна в начина, по който се развива икономиката.
2
 
4
 
11
Ricco до: supertrader
преди 6 години
Няма профилна снимка
"в Китай се развиваха нещата божественно при 8% инфлация"
--------------------
Ъхъ! И още се "развиват" - такива божествени балони се надуват, дълговете растат така стремително, че няма как всичко да не завърши и с божествен финал.
1
 
8
 
10
Сините камъни до: michaelis
преди 6 години
Няма профилна снимка
Еврейче или милионерче, все едно.

Имах познат, свещеник, беше си избрал името Джошуа!

Еййй, пътека направи към местната синагога/ не в България/ за да влезе в техните среди, защото там били парите, казваше си директно, но не успя!


Все пак си остана Джошуа!
3
 
11
 
9
michaelis до: milioner4e
преди 6 години
I have one simple question to you, are you jewish ?
2
 
11
 
8
KПенчев до: milioner4e
преди 6 години
Няма профилна снимка
milioner4e, извинявай за проявената от нас глупост и невежество!

На кратко казваш, че всички са глупаци и алчни ***(без теб),всичко е на цикли щото няма държава на 1 милион и кусур години и Китай ще увисне след три години.

Благодаря за интелигентната критика!
13
 
11
 
7
преди 6 години
Няма профилна снимка
Кво му се изреждате се едно сте некви топ икономисти и финансисти бе пръдни. Един учебник не сте прочели за балони тръгнали да говорят. Или че Бернанке или Грийнспан ги надували. А 87, когато Грийнспан бувкално спаси света? Кво се праите на разбирачи. Балоните ги надуват само и единствено хората и кретенската им алчност и мания, те сами си ги пукат и после обвиняват Бернанке или някой като него. Сър Исак Нютон е казал, че може да предвиди движението на божествените тела, но човешката глупост не. Квото посееш, това ще жънеш. Каквото си надробиш, това ще сърбаш. Както и да е казано хората сами са си виновни. И всичко е на цикли. Няма държава в която е 1293010 години благоденствие. Най-нормалното е, когато една е в криза друга да е в подем и спрете да плямпате за Китай, щото след 3 години като увиснат интересно ми е какво ще пишете за тях. Тогава централната партия ще е виновна разбира се, ама сега е цвете за мирисане.
7
 
12
 
6
alphaomega до: LuckyYou
преди 6 години
Балони има само при стихийния капитализъм където печалбата е над всичко и логиката не важи понеже системата не работи в полза на цялото, а само в полза на капиталиста. Балоните са схема за ограбване на масите. При плановата кооперативна икономика няма балони. Всички решения се вземат по пътя на логиката в името на благоденствието на цялата общност. Сега някой ще кажат, да ама социализма се провали........ДА провали се защото не беше истински социализъм нито комунизъм а си беше една репресивна диктатура която не зачиташе демократичните принципи и много от човешките права, ограничаваше хората и концентрираше властта в ръцете на малка група хора. Реално хората нямаха право на глас и не участваха по никакъв начин управлението и вземането на решенията. Една система за да бъде успешна трябва преди всичко да бъде подкрепяна и развивана от народа. А няма как народа да подкрепя несправедлива система. Не може робът да гласува ЗА робството. Той иска да бъде свободен човек!
0
 
3
 
5
KПенчев до: LuckyYou
преди 6 години
Няма профилна снимка
Hey Lucky,
Не обвинявам Бернарке за наличието на балони и икономически кризи, не оспорвам тяхната цикличност.
Датите от филмовия цитат за какво се отнасят? Бележат спукване на балони назад във времето или теоретичното начало на поредния икономически цикъл(съставен от криза, депресия, оживление и подем)?
2
 
19
 
4
преди 6 години
Ае спасил е само Wall Street, от банкрути кавала ньеден, и обра народа и го обрече на дълг вовеки ама това не го пишат и той се е отървал нали няма да фалира държавата в неговия мандат, да му мислят следващите които ще дойде денят на страшния съд с дълга, да видим те какво ще изфабрикуват ...
5
 
9
 
3
LuckyYou до: KПенчев
преди 6 години
Тези балони ги има непрекъснато от 400 години! И те се създават, и след това се пукат. И после пак и пак и пак... - Те не могат да бъдат премахнати, защото хората ги създават и хората ги пукат... А те повтарят едно и също, отново и отново и отново...
It's not wrong. And it's certainly no different today than its ever been. 1637, 1797, 1819, 37, 57, 84, 1901, 07, 29, 1937, 1974, 1987-Jesus, didn't that fuck up me up good-92, 97, 2000