Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Силният долар вече не е толкова добър за САЩ

Мнозина обсъждат въпроса дали САЩ трябва да преследват по-силен или по-слаб долар, или дали това изобщо има значение

1
 
20
 
3
преди 3 години
Няма профилна снимка
Всеки път, когато човечеството е забравяло простият принцип, че курсът на една валута се определя от състоянието на икономиката, а не от това колко банкноти може да напечата централната банка, са настъпвали кризи. А състоянието на икономиката се определя от тези, които произвеждат стоките, които се купуват с пари, а не от тези, които произвеждат парите.
1
 
16
 
2
преди 3 години
Няма профилна снимка
Ха,ха! Какво стана сега господа икономисти и финансисти? Май започнахте да ги бъркате вече понятията. Да не се окаже, че слабият долар е силният долар или - не дай боже, че няма никакво значение! Май започват да издишат най-новите и съвременни икономически теории, защото вече изпробвахме почти всичко без някакъв особен ефект. Защо се получава така,а? Май в сложното уравнение на икономиката, производството и пазарите парите не играят чак толкова важна роля, колкото им се приписва напоследък ?!? Дали пък не е време да си припомним старите и отхвърлени виждания и да си зададем въпроса защо на времето точно банкерите са нарекли скъпите валути "силни", а евтините "слаби". Може пък да са имали нещо предвид хората.
12
 
11
 
1
преди 3 години
силен слаб долар боли ги фара щатите чичо сам нали печатарницата е при тях а и да не забравяме че и бухалката е в тях много важно нещо които не слушка му режат ушичките еееееее станаха наи великата държава а които си няма работа може да разтяга локуми колкото си иска