Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

В търсене на доказателства за следващата криза

Политиците, трейдърите и икономистите вече си задават въпроса кога и къде ще удари следващият срив

0
 
0
 
10
Императорът до: Sakamano
преди 2 месеца
Защо му казваш обидни неща и какво е "натворил"? Доналд е велик лидер, най-могъщият президент, който Америка е имала от ного десетилетия - той се бори като лъв, дори като няколко лъва - за просперитета на страната си. Най-великите му дела предстоят тепърва !!!
0
 
1
 
9
преди 2 месеца
Ами аз започнах да пазарувам петролни компании на цени на слузта около 40 кинта и тогава нозина тука се мъчеха да ме убеждават, че петролният бизнес е бита карта !!!
1
 
4
 
8
преди 2 месеца
Няколко дневен спад е мно-о-ого далеч от криза, но някои инвеститори и анaлизaтoри взеха да изпадат в пaника и вече нaпълниxа гaщитe. Тръмп казва, че това е обикновена корекция и по изключение съм склонен да се съглася с дъpтия зacpaнeц. Говната които натвори без съмнение ще доведат до криза, но още й е рано.
0
 
3
 
7
Minka до: Императорът
преди 2 месеца
Импе, слузта и компаниите произвеждащи я баха за пазаруване когато беше 28$ на барел. Наблюдавай и пазраните цикли, това което е било досега, не значи че ще продължи в бъдеще.
1
 
1
 
6
преди 2 месеца
Ха да видим. Не че не съм навит, де - спад - това значи: да гувича на ниско.

Ето и днес: надявах се още мънинко да поспаднат пазарите, защото исках да си купя могъщата французка енергийна компания Engie - ама няма-а-а :( Примоцията засега свърши и пазарите вече - нагоре.

1
 
1
 
5
penman до: Императорът
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Импре, напълно прав си!
1
 
3
 
4
Minka до: Императорът
преди 2 месеца
Импе, ясно е че небето няма да падно, но ще вали много. Има една приказка : Като вали, вали из ведро (на английски). Така, че спокойно, и грамотевици ще има, и град ще има.
2
 
7
 
3
преди 2 месеца
С една дума - тия "анализатори" ни заплашваха, че небето ще падне още преди изборите - ако Доналдът победял !!! Какво стана, бе - маймyняци ???

Оттогава не сте спрели да дуднете...
2
 
9
 
2
преди 2 месеца
"НЕБЕТО ПАДА, НЕБЕТО ПАДА !!!!" - крещяло Страхливото пиле.

Повечето от нещата по-горе са силно преувеличени, или са пълни глупости.

Китайската икономика години наред върви нагоре и бележи сосни ръстове, въпреки това основният китайски борсов индекс ПРОПАДА надолулу цяла година - с 21%. За какъв балон можем да говорим - за богът - при пазарните оценки на най-агресивно развиващата се огромна икономика? Разбира се - тоя спад е зарад протекционизмът на Доналдът.
- Дълговите книжа на развиващите са пазари ВЕЧЕ са на исторически ниски нива. Според анализаторите колко например да кажем още могат да паднат, докато ДЦК на Турция (напримерно) започнат да носят 50% годишна лихва ли? Аре по-сериозна, ърм? Колко точно е скъпо Зеленичкото - спрямо еврото например и не сме го виждали по-скъпо ли?
- Корпоративният дълг нараствал от 50 години насам... ами нараства неизбежно в номинална стойност, ЗАЩОТО ПАРИТЕ СЕ ОБЕЗЦЕНЯВАТ СТРЕМГЛАВО !!! Що не го смятате на стогодишна база корпоративният дълг? Е, тогава ще видите картинка !!! Преди 100 години Рокфелер опитва да купи единственият си могъщ конкурент - Royal Dutch Shell - за 100 милиона долара, след закупуването на BGgroup преди 3 години Shell имаше дълг от над ПЕТДЕСЕТ МИЛИАРДА !!! Ей-това се нарича свръхчовешко (или поне нечовешко) нарастване на корпоративен дълг, а? Вярно, че по мои прогнози тая година продажбите на Мидичката ще бият 333 милиарда, ама това няма значение !!!
Десетгодишните върхове на задлъжнялост ще падат постоянно от по-високи, защото за всеки 10 години парите губят поне по 20% от реалната си стойност... и учениците ми знаят това, ама не и тия "анализатори".
- Италия е заплаха - с дълг от 2 ГБ, ама да се сравнява с Гърция е смешно - Италия има силна икономика, а Гърция произвежда само маслинакис и зехтинакис и узакис !!!
- Твърд Брекзит надали ще има - защото от него губят всички. Дори и да има, той е калкулиран като възможност в голяма степен. Ако стане, САЩ веднага ще придърпа Британия като съюзник.
- Слузта и преди е струвала над 100 зеленички, но сегашните 100 зеленички (ако ги стигнем), няма да са като стоте зеленички отпреди 5 години - виж по-горе - а и ОПЕК няма да допуснат такава цена - не, те ще я държат между 70 и 75 кинта.
3
 
14
 
1
преди 2 месеца
Банките надуха нов жилищен балон. Цените на жилищата станаха спекулативно и извратено високи. Това също е признак за нова криза.