Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Dow продължи своя срив с още 458 пункта

Инвеститорите изоставиха по-рисковите активи, насочвайки се към облигациите

0
 
8
 
7
pioner до: Императорът
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ролята която даваш на Тръмп е преувеличена той е по скоро ударните в оркестъра, но в никакъв случай диригента. Иначе е съвсем нормално когато огромна част от компаниите при предишните отчети записаха огромно увеличение на резултатите да има рязко повишение на акциите и една слаба корекция след това. Днешната сесия и понеделнишната ще успокоят пазарите. Все пак и шортселърите трябва да направят някой долър. Иначе тази година NYSE си е едно танго две напред една назад.
11
 
2
 
6
преди 2 месеца
Писалите туканка са ужасно късопаметни. Не помнят ли как се движеха пазарите при управлението на обонго? Само да напомня туй, което видях с очите си - при Костенуркагейт, Дау пропадна с 15% за 15 минути... минути, не сесии !!! После след чутовна битка в рамките на деня, възстанови половината... т.е. само за ден, заради проблеми с неамериканска компания, американският основен индекс пада, колкото падна сега - от висока база, след куп негативни фактори. Да изброя какво:
- Продължаваща търговска война на САЩ със света.
- Ново повишаване на лихвите в САЩ (при обонго само заради това пазарите се продънваха яко надолулу).
- Сам великият Доналд, който движи пазарите от две години, заявява, че спадовете на пазарите са логични.
- Слузта и природният газ поевтиняват здраво.
- Европейските зеленаши, измисляйки абсурдни мерки за ограничаване на въглеродните емисии, удрят жестоко автомобилния и енергийния сектор.

Перфектната кризова буря един вид. Ако всички тия неща се бяха случили едновременно при Обонго, такъв срив щяхме да видим, дето и в апокалиптическите филми не са измисляли режисьорите !!! Имаше ли такъв срив оня ден и особено вчера? - НЕ - напротив Дау и особено Насдак, макар и да загубиха, се биха яростно, на моменти дори обръщаха на плюс, тоест няма никакви панически разпродажби !!! Дори сега гледам в предборсовата търговия (в сайтът на Франкфуртската борса), че Насдак е близо процент на плюс.

Третият пункт по-горе е особено показателен - Доналд е толкова могъщ, че сам не може да срине пазарите, за чието покачване има основна роля.
5
 
3
 
5
Императорът до: rodenlud
преди 2 месеца
Ами точно - Насдак прави ръст на годишна база 25,8% - и то тръгвайки от високо ниво - тука всички ревнали за някакво спадче.... от цели 8.8% !!!
1
 
17
 
4
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Въпреки сривовете последните 2 седмици и 3-те основни индекса са над плюс между 10.5% и 11% за годината:
NASDAQ - 7329 от 6605 или +10.9%
S&P - 2728 от 2553 или +10.6%
DOW - 25052 от 22871 или +10.9%
1
 
26
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Мдаа, мирише на загоряло от известно време...Да видим тоя път как ще се развият нещата...преди петрола помня първо се срина...и сега натам отива. И златцето леко подскочи ...но това още нищо не е....

1
 
23
 
2
преди 2 месеца
Първата зимна лястовица. Иде Криза. Дали тя ще сдобри или съвсем ще изпокара Големите?
6
 
26
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
това е началото на люта криза, пак депресия